Google+
Home » Administratie » Autoritățile promit măsuri în cazul hulubăriei de pe blocul din centrul Bârladului

Autoritățile promit măsuri în cazul hulubăriei de pe blocul din centrul Bârladului

de Mihaela NICULESCU

Reacții, după publicarea în Est News vineri, 2 martie, a articolului referitor la podul blocului A din strada Republicii 280 din Bârlad, pod care s-a transformat într-o hulubărie mizerabilă și plină de microbi, din cauza unui proprietar inconștient, mare iubitor de porumbei.

Columbofilul Dumitru Vișan a dat ușor cu mătura, adunând gunoiul în mijlocul podului, împrăștiind sporii din găinațul gros de câțiva centimetri în apartamentele aflate la ultimul etaj. Evident, „a curățat” podul aferent apartamentului său, pentru că nu s-a simțit dator să curețe tot podul, care a ajuns în halul în care este din cauza lui. Și reacția vecinilor a fost la fel de nesemnificativă, aceștia considerând că cel care trebuie să deratizeze și să dezinfecteze hulubăria este Dumitru Vișan.

Luminița Rusu, locatara care a sesizat ziarul Est News cu privire la această stare de fapt a curățat podul cu temei, angajând o echipă care a deratizat și dezinfectat trei zile partea de pod ce corespunde apartamentului ei, dar tot mai este nevoie pentru că mizeria se răspândește de la cei din jur. Intrigată de lipsa de reacție a vecinilor, dar și a asociației de proprietari, Luminița Rusu, a făcut în scris sesizări la Direcția de Sănătate Publică (DSP), la Poliția Locală și la Serviciul de Gospodărire Comunală și Locativă din cadrul Primăriei, în speranța că vor fi luate măsuri.

E nevoie de o igienizare completă, din temelii. Cred că în pod se află două camioane de găinaț, mizerie, ouă descompuse, porumbei și gândaci morți. Este o bombă ecologică de care trebuie să scăpăm, pentru că ne pune sănătatea în pericol”, a declarat Luminița Rusu.

După șase ani, de când a apărut hulubăria în podul blocului, conducerea Asociației de Proprietari nr. 10, în care se află acesta, s-a trezit abia acum și și-a amintit de obligațiile cetățenilor care locuiesc la bloc, de parcă până acum nu ar fi știut care sunt acestea. A dat termen proprietarilor să igienizeze podul și așteaptă să vadă ce se va întâmpla, pentru a-l acționa în instanță pe Dumitru Vișan. Și cu asta a rezolvat totul. Reprezentanții Primăriei declară că această atitudine iresponsabilă a iubitorului de porumbei este incriminată de Hotărârea de Consiliu Local 22 din 2002, care, la articolul 3, spune clar că „se interzice creșterea și întreținerea animalelor și păsărilor de curte în apartamente, spațiile dintre blocuri ori pe domeniul public al municipiului”. Paragraful există dar nu s-a pus în aplicare niciodată la Bârlad.

Contactată de reporterul Est News, Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, spune că DSP s-a autosesizat și că urmează să trimită la fața locului o echipă care să analizeze situația.

Rămâne de văzut care dintre cele trei instituții sesizate va lua atitudine pentru sancționarea și soluționarea cazului, care, din păcate, nu este nici pe departe singular în municipiul Bârlad.

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: