Google+
Home » Administratie » Lobby pentru dotarea Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Bârlad cu o centrală termică pe gaz metan

Lobby pentru dotarea Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Bârlad cu o centrală termică pe gaz metan

de Mihaela NICULESCU

De 13 ani, de când Centrul de Transfuzii Sanguine din Bârlad s-a aflat în litigiu cu persoana care revendica imobilul, nu s-a mai putut face nicio investiție în cadrul acestui centru. Clădirea, care adăpostește singurul centru de transfuzii sanguine din județul Vaslui, este încălzită ca în anii 80′, cu lemne. Regulile europene de mediu devin tot mai draconice și e posibil ca acest sistem de încălzire poluant să fie interzis instituțiilor publice. În afară de acest aspect, luat în calcul de conducerea centrului, nu trebuie uitat faptul că un asemenea centru trebuie să creeze atât personalului medical cât și donatorilor un confort demn de secolul XXI, în speță o temperatură constantă propice desfășurării activității în condiții normale.

Am început deja demersurile necesare montării instalației de încălzire pe gaz metan, bazându-ne pe promisiunile ferme ale Clubului «Rotary» de a ne ajuta cu o bună parte din bani. Este nevoie totuși și de sprijinul Ministerului Sănătății, pentru că este vorba de o sumă destul de mare, care ar putea depăși 70.000 lei, cât am estima că face toată această investiție”, ne-a declarat dr. Violeta Nistor, directoarea Centrului Județean de Transfuzii Sanguine.

Contactat de reporterul Est News, prefectul Eduard Popica, reprezentantul Guvernului în teritoriu, a declarat că nu cunoștea această situație, nu știe dacă centrul din Bârlad a făcut vreun demers către instituția căreia i se subordonează, dar că nu poate lăsa lucrurile așa.

Mă voi interesa în legătură cu acest aspect pe care l-ați semnalat în ziarul dumneavoastră și voi încerca să iau legătura cu Institutul Național de Hematologie pentru a putea vedea cum să acționăm pentru a atrage bani către Centrului de Transfuzii Sanguine din Bârlad, care are nevoie de o centrală termică pe gaz. Dacă va fi nevoie, vom apela și la Ministerul Sănătății. Acest centru este de un mare folos atât județului, cât și spitalelor din Moldova. Este, deocamdată, singurul centru de transfuzii sanguine din județ, dar sperăm ca în câteva luni să deschidem un punct de lucru și la Vaslui”, a declarat pentru Est News Eduard Popica.

Până când prefectul va reuși să discute cu reprezentanții Institutului de Hematologie și ai Ministerului Sănătății, bârlădenii pot da curs lansat de Clubul „Rotary” Bârlad, în vederea strângerii fondurilor necesare.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: