Home / Justitie / Angajați ai Penitenciarului Vaslui merg să bată cu pumnul în masă la premierul Dăncilă

Angajați ai Penitenciarului Vaslui merg să bată cu pumnul în masă la premierul Dăncilă

Mai mulți angajați ai Penitenciarului Vaslui vor merge, la începutul săptămânii viitoare, la întâlnirea pe care peste 100 de salariați din penitenciarele din întreaga țară o vor avea cu premierul Viorica Dăncilă pentru soluționarea problemelor din sistem. Printre nemulțumiri sunt cele legate de neplata orelor suplimentare și a deficitului de personal.

Angajaților din Penitenciarul Vaslui le-a ajuns cuțitul la os. Deranjați de atitudinea ministrului Justiției Tudorel Toder, care le-a promis rezolvarea problemelor legate de deficitul de personal și neplata orelor suplimentare, opt salariați ai instituției au decis să meargă la o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, programată pentru luni, 12 martie, la Palatul Victoria.

Vom merge la sediul Guvernului pentru a cere prim-ministrului Viorica Dăncilă soluționarea problemelor din penitenciare. În august 2017, Guvernul a promis rezultate concrete. Iată că, după șase luni, constatăm că acestea lipsesc cu desăvârșire. Având în vedere ca ministrul Justiției, în mod evident după zeci de discuții sterile, nu are nici intenția și nici capacitatea de a rezolva problemele legate de plata celor peste un milion de ore suplimentare, a deficitului de personal și a condițiilor precare de lucru, vom cere prim-ministrului să se implice direct. Vom propune prim-ministrului soluții și pentru eliminarea discriminărilor din domeniul salarizării și pensionarii agenților și ofițerilor din penitenciare, având în vedere că măsuri recente adoptate de Guvern au dus la reducerea pensiilor cu 25 – 30% și crearea unor decalaje de 2–4.000 de lei între diverse categorii de angajați de pe același nivel”, ne-a declarat liderul Sindicatului ”Megas” din cadrul Penitenciarului Vaslui, Gabriel Mititelu.

La nivelul Penitenciarului Vaslui, schema de personal este la jumătate față de normativele europene, conform cărora ar trebuie să existe un salariat la doi deținuți. La Vaslui, însă, raportul este de una la patru, în condițiile în care în custodia unității de detenție sunt, la cei 250 de angajați, o mie de deținuți. Problemele cele mai mari sunt, evident, pe sectorul operativ, acolo unde este și cea mai riscantă activitate, cea de pază a persoanelor private de libertate. În ceea ce privește orele suplimentare, cei 157 de angajați de pe sectorul operativ au ajuns să aibă și câte 370 de ore suplimentare pe an neplătite și care nu mai pot fi luate ca recuperări deoarece nu are cine să le țină locul la serviciu. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Contribuția lunară pentru contractele de asigurare la sistemul de pensii a crescut la 558 lei

de Dănuț CIOBANU  Contractele de asigurare ...

Vasluienii vor încasa în următorii ani printre cele mai mici salarii din România

de Dănuț CIOBANU Vasluienii vor avea ...

O victimă și patru autoturisme avariate, în urma unui accident petrecut în apropiere de Vaslui

Patru autoturisme au fost implicate vineri, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: