Home / Administratie / Animalele declarate la APIA nu pot fi instrăinate, o vreme

Animalele declarate la APIA nu pot fi instrăinate, o vreme

Fermierii au obligația să nu vândă, o anumită perioadă, animalele pentru care au cerut subvenții, în caz contrar riscă sancțiuni sau excluderea de la plată.

Crescătorii de ovine sau caprine și cei de bovine care solicită sprijinul cuplat în zootehnie, au obligația să rețină o perioadă animalele declarate în cererea depusă la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui. Astfel, ovinele trebuie păstrate în exploatațiile agricole timp de 100 de zile de la data limită a depunerii cererii unice de plată (15 mai), iar vacile de lapte, taurinele de carne pentru care crescătorii au cerut subvenție trebuie menținute cel puțin șase luni. În caz contrar valoarea sprijinului va fi redusă sau fermierii în cauză vor fi excluși de la plată.

Crescătorii de animale sunt scutiți de sancțiuni doar când intervine circumstanța naturală, de pildă moartea animalului care s-a produs fără vina fermierului. În acest caz, fermierul are la dispoziție zece zile calendaristice pentru a comunica în scris la APIA Vaslui reducerea efectivului de animale în perioada de menținere de 100 de zile de la data limită de depunere a cererii unice de plată, ca urmare a circumstanței naturale, în caz contrar evenimentul nu este luat în considerare iar animalele vor fi generatoare de sancțiuni. (Cristian DIMA)

 

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2.000 de cupluri din județul Vaslui s-au căsătorit în anul trecut

În perioada ianaurie – octombrie ...

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

Proiectul drumului strategic în valoare de 222 milioane de lei intră în execuție

de Dănuț CIOBANU  În următoarele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: