Google+
Home » Politic » Inițiativă legislativă importantă, legată de limba română, pe agenda deputatului Corneliu Bichineț

Inițiativă legislativă importantă, legată de limba română, pe agenda deputatului Corneliu Bichineț

de Mihaela NICULESCU

Deputatul Corneliu Bichineț este decis să inițieze o lege prin care să fie inclusă, cu titlu obligatoriu, o probă la limba română pentru orice candidat care participă la orice concurs pentru ocuparea unui post vacant în sistemul public. Ideea a venit după ce, în ultimul timp, a asistat la o schilodire efectivă a limbii române chiar de către miniștrii actualului guvern. Bichineț recunoaște că s-a gândit la această inițiativă și în urma participării la omagierea profesorului său de limba română, Horia Stamatin, activitate organizată de „Academia Bârlădeană”. Deputatul și-a amintit de modul în care erau pregătiți elevii la limba și literatura română, cât de bine o stăpâneau atât ei cât mai ales profesorii lor.

M-am gândit să inițiez o astfel de lege pentru că limba română a ajuns de râsul curcilor, iar primii care nu o cunosc sunt demnitarii acestei țări. Este o catastrofă ce se întâmplă astăzi cu limba română, iar cele mai catastrofale exprimări le aud de la parlamentari și, impardonabil, de la miniștri. Pentru a nu se mai ajunge aici, cred că este de bun augur ca toate concursurile pentru posturile publice să conțină și o probă de limba română, în care concurenții să dovedească faptul că știu să scrie corect românește. Să ajungi tu, ministru, să fii corectat de un elev de clasa a șasea, depășește orice limită a toleranței”, a declarat pentru Est News Bichineț.

Deputatul Bichineț se întreabă unde sunt generațiile de altădată, care știau să vorbească și să scrie corect românește și este convins că inițiativa sa legislativă va fi de bun augur, evident, dacă va fi și votată.

Pe frontispiciul școlii filozofice a lui Pitagora era încrustat: «Nimeni să nu intre aici dacă nu știe geometrie». Eu cred că în Parlamentul și Guvernul României nu ar trebui să intre nimeni, dacă nu știe limba română”, a conchis Bichineț.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: