Home / Invatamant / Peste 4.000 de elevi din județ au susținut și simularea la matematică, una din cele mai bune prezențe din ultimii ani

Peste 4.000 de elevi din județ au susținut și simularea la matematică, una din cele mai bune prezențe din ultimii ani

Peste 4.000 de elevi din județ au susținut, marți, cea de-a doua probă a simulării la Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, ceea ce reprezintă un procent de aproape 95% din numărul total al viitorilor absolvenți de gimnaziu. La fel ca și la română, prezența este una dintre cele mai bune din ultimii ani, în ciuda faptului că sindicatele din învățământ au încercat să boicoteze testările.

Șefii învățământului vasluian se laudă că au încheiat ”cu succes” simularea examenelor de Evaluare Națională. Și asta cel puțin din punct de vedere al prezenței la clasă a elevilor de clasa a VIII-a care au susținut, luni și marți, tezele la cele două importante discipline studiate la școală. Astfel, procentele celor ajunși la simulare a fost 95% la limba și literatura română și 94,8% la matematică, unele dintre cele mai mari din ultimii ani. Cu alte cuvinte, în cifre vorbind, peste 4.000 de elevi dintre viitorii absolvenți de gimnaziu au fost prezenți la testări. Și asta în ciuda boicotului făcut de o parte dintre cadrele didactice, membri de sindicat, care au refuzat să participe la supraveghere.

S-a reușit mobilizarea tuturor cadrelor didactice și s-a trecut peste orice impediment de natură metodologică sau tehnică. Această evaluare instituționalizată a cunoștințelor elevilor de clasa a VIII-a este deosebită de utilă în observarea lacunelor din pregătirea la cele două discipline. De asemenea, este importantă pentru definirea strategiei profesorilor care predau la clasă pentru accentuarea pe anumite aspecte ale materiei insuficient fixată de către elev. Nu în ultimul rând, va ajuta elevii la orientarea corectă către profilurile și liceele în care își vor putea regăsi cel mai bine vocația”, ne-a declarat inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Dacă la prezență șefii învățământului vasluian se laudă că stau foarte bine, rămâne de văzut dacă același lucru îl vor face și după afișarea rezultatelor la aceste simulări. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Părinții vasluieni contrazic datele de la Statistică: educația copiilor nu costă 15 lei pe lună, ci de zeci de ori mai mult

Indignare maximă în rândul vasluienilor ...

Șahul, sportul practicat în sezonul rece la Școala „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad

Amânarea repetată a inaugurării sălii ...

Patronul spiritual al Școlii „Manolache Costache Epureanu” din Bârlad a fost omagiat de elevi și profesori

Școala Gimnazială „Manolache Costache Epureanu” ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: