Home / Justitie / A fost prins încercând să treacă frontiera cu acte nereale pentru marfa transportată

A fost prins încercând să treacă frontiera cu acte nereale pentru marfa transportată

Polițiști de frontieră de la Vama Albița efectuează cercetări cu privire la un bărbat care a prezentat autorității vamale acte ce nu erau reale pentru marfa transportată.

Dan M., în vârstă de 45 de ani, a vrut să iasă din țară luni, conducând un ansamblu de vehicule format dintr-un autocamion marca DAF și o semiremorcă, ambele înmatriculate în județul Harghita.

La controlul de frontieră, cu ocazia operațiunilor vamale, s-a constatat că bărbatul transportă mărfuri (piese auto) în greutate brută de 7.882 kilograme, din Olanda în Republica Moldova, pentru marfa transportată prezentând șase declarații vamale de export și un document vamal de tranzit, emise de birouri vamale din Germania și Olanda.

În urma cântăririi efectuate de lucrători din cadrul CNADNR Albița s-a constatat că greutatea mărfurilor transportate este alta, parte din bunurile din lista anexată neputând fi identificate de către lucrătorul vamal.

“Deoarece prezentarea la controlul vamal a unei declarații vamale fără a putea fi identificate bunurile din lista anexată, potrivit Codului Vamal, constituie infracțiune, Biroul Vamal Albița a întocmit proces-verbal de constatare și a sesizat organele poliției de frontieră din Vama Albița. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea, la autoritatea vamală, a documentelor vamale de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantități de mărfuri sau bunuri decât cele prezentate în vamă”, a declarat inspector principal de poliție Irina Mirică, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cadavrul unui bărbat de aproximativ 43 de ani, descoperit plutind pe râul Tutova

Cadavrul unui bărbat de aproximativ ...

Ultima oră! Crimă la Pădureni!

O femeie de aproximativ 70 ...

Accident grav la ieșirea din Bârlad, unde un TIR s-a răsturnat de-a latul șoselei. Un tânăr a fost grav rănit

Accident grav în această dimineață ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: