Google+
Home » Invatamant » Au început înscrierile în clasa pregătitoare. Preșcolarii au la dispoziție 3.755 de locuri în județ

Au început înscrierile în clasa pregătitoare. Preșcolarii au la dispoziție 3.755 de locuri în județ

Părinții copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018 își pot înscrie odraslele în clasa pregătitoare, pe unul din cele 3.755 de locuri existente la nivelul județului Vaslui. Înscrierile se vor face la una din cele 326 de unități de învățământ care au clasa pregătitoare, din care șase sunt licee, majoritatea în mediul rural.

Astăzi s-a dat startul la primirea de către școlile și liceele din județ a dosarelor de înscriere în clasa pregătitoare, premergătoare ciclului primar de învățământ. În această direcție, sunt disponibile 3.755 de locuri, suficiente pentru preșcolarii care termină grădinița în această vară. Ca și număr unități de învățământ, sunt pregătite să preia dosare 165 de școli primare și 152 de gimnazii. La acestea se mai adaugă și șase licee, respectiv cele din Murgeni, Codăești, Dragomirești, Fălciu și Puiești, precum și ”Petru Rareș” Bârlad. De asemenea, clase pregătitoare mai au și cele trei unități de învățământ special ale Consiliului Județean, din care două în Vaslui și una în Negrești.

Metodologia prevede că la clasa pregătitoare sunt obligatoriu înscriși copiii care împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2018, inclusiv, în timp ce copiii care împlinesc 6 ani între 1 septembrie si 31 decembrie 2018 pot fi înscriși în clasa pregătitoare cu condiția să dea un test de evaluare psihosomatică.

Prima etapă a înscrierilor se va desfășura până pe 23 martie, până atunci părinții urmând să completeze, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile tip. Validarea acestora se face zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00, de luni până vineri, între orele 8.00-18.00.

Pe 27 martie 2018 va avea loc procesarea, de către comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar, a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere. Pe 28 și 29 martie 2018, se va face procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere. Admiterea sau respingerea cererilor acestora, la nivelul comisiei de înscriere din unitățile de învățământ, se va face prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare și validarea de către consiliul de administrație al unității de învățământ a listei candidaților admiși în această fază. Deasemenea se va face și marcarea, în aplicația informatică, a cererilor–tip de înscriere pentru candidații admisi în această fază. Pe 29 martie 2018 se va face procesarea de catre comisia națională a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror parinți au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsa de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție. Pe 30 martie, va avea loc afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul Inspectoratului Școlar Vaslui și al unităților de învățământ a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: