Home / Administratie / Parcarea-capcană din centrul Bârladului: norocul de a găsi un loc de parcat vine la pachet cu ghinionul de a rămȃne cu mașina blocată

Parcarea-capcană din centrul Bârladului: norocul de a găsi un loc de parcat vine la pachet cu ghinionul de a rămȃne cu mașina blocată

de Simona MIHĂILĂ

Multe străzi ″blestemate″ sunt în municipiul Bȃrlad, dar niciuna nu o întrece pe cea care duce fix la Primărie – 1 Decembrie. La kilometrul zero din Bȃrlad s-au înghesuit parcă toate centrele de atracție zilnică: cine nu are drum la Centrul de Loisir, are treabă la Finanțe, cine nu are la Finanțe, își găsește de lucru la Casa de Cultură sau la primărie. Oricare ar fi destinația aleasă, șoferii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, pentru că, dacă se întȃmplă să găsească un loc liber, în care să își poată parca automobilul, fie și pentru cȃteva minute, pe strada cu un singur sens dar doldora de mașini, pot rămȃne blocați cu orele.

Cine se încumetă să parcheze în fața Centrului de Loisir din Bȃrlad, o face pe riscul și timpul lui! E parcarea proaspăt trasată de autoritățile locale, de unde, dacă intri, nu mai ieși. Asta din pricină că vechile marcaje nu au fost șterse, iar cine parchează pe ele, blochează mașinile din noua parcare.

Exact asta ni s-a întâmplat chiar nouă, redactorilor Est News. Am parcat regulamentar pe unul din locurile nou trasate în fața Băii comunale (Centrul de Loisir) și, după circa 10 minute, mai pleacă dacă poți. Șoferul unei Dacii Papuc și-a lăsat mașina de-a curmezișul și dus a fost. Aproape 40 de minune am așteptat să se întoarcă și, când ne-a fost clar că am putea aștepta chiar și până a doua zi, am sunat la 112. Polițiștii de la circulație au fost cei care s-au chinuit și au reușit să ne scoată mașina, după alte 1o minute de emoții din partea nostră, măiestrie din partea lor și manevre la milimetru.

 

 

Pățania nostră nu este recentă și nu am avut de gând să o relatăm, sperând că a fost un caz izolat, motiv pentru care nu am dorit să îi arătăm cu degetul pe responsabilii de la Direcția de Administrare a Parcărilor Bârlad, pentru ”atâta lucru”. Iată, însă, că după trei luni de la incident, aceștia nu au făcut nimic pentru a  stabili disciplina în zonă. În ciuda faptului că, la momentul respectiv, le-am adus la cunoștință care sunt consecințele neglijenței de a marca o nouă parcare fără a șterge vechile marcaje.

Asemenea scene se întâmplă frecvent de atunci. Unii parchează, pleacă să-și rezolve treburile în zonă și își uită mașinile cu jumătățile de oră. Cei prinși în parcarea-capcană cedează nervos și claxonează minute în șir, doar-doar gălăgia i-ar aduce pe proprietari mai repede, să-și mute autoturismele garate, de altfel, corespunzător.

Toate aceste lucruri se petrec lângă Primărie, într-o parcare căreia i s-a dus vestea că trebuie ocolită, pe cȃt posibil, și care a beneficiat, un timp, chiar și de parcometre. Cu taxele plătite la timp, contribuabilii bȃrlădeni care șofează au un singur dor: să aibă locuri de parcare la fel ca în orașele civilizate!

 

Niciun loc de parcare în ultimii doi ani

ʺAmenajarea și crearea de noi spații pentru parcarea autoturismelor, fără afectarea spațiilor verziʺ a fost promisiunea făcută de primarul Dumitru Boroș încă din broșura de campanie electorală. Ce s-a ales de ea, la aproape doi ani de mandat? Niciun loc de parcare nou creat, doar cȃteva linii pe asfalt, revopsite. Asta, deși pentru anul 2016, erau prevăzuți bani în buget pentru amenajarea a patru parcări, adică în jur de 200 de locuri.

Autoritățile și-au propus, însă, să inventarieze toate parcările amenajate pe domeniul public și să elaboreze un regulament de atribuire a locurilor de parcare, pentru folosință în parcările de domiciliu. Ba chiar a pus în dezbatere publică subiectul parcărilor cu taxă, în luna august 2017. Și cam atȃt! Locuri de parcare noi, ZERO!

În lipsa acestora, nu e de mirare că bȃrlădenii, dacă prind un loc de parcare, fie el și provizoriu, cu greu se lasă plecați. O simt pe pielea lor cei care rămȃn cu mașinile blocate în parcarea de la Centrul de Loisir, care, după ce se tratează pe banii lor, primesc și un tratament gratis, cu indiferență, din partea administrației locale, pe care nu o doare unde parchează contribuabilii, ci cum să-i jupoaie de bani prin taxe de parcare pentru parcări inexistente.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

Proiect educativ de 2 milioane de euro, pentru 600 de copii și adulți din municipiul Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Primăria Vaslui a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: