Home / Social / Târg de ouă încondeiate, la Vaslui, în week-end-ul de Florii

Târg de ouă încondeiate, la Vaslui, în week-end-ul de Florii

Municipiul Vaslui va fi în week-end-ul de Florii, așa cum s-a întâmplat, de altfel, în ultimii ani, gazda târgului tradițional de ouă încondeiate. În cadrul evenimentului organizat în mall-ul din nordul orașului, se vor desfășura inclusiv concerte și ateliere de lucru despre nunta la români, în colaborare cu autoritățile din Republica Moldova.

Târgul de ouă încondeiate va fi atracția debutului de primăvară pentru locuitorii municipiului Vaslui. De fapt, vor fi trei evenimente într-unul singur. Este vorba despre expoziția ”Satul vasluian, tradiție și continuitate”, ajuns la cea de-a treia ediție, lansarea CD-ului dedicat centenarului unirii și expoziția propriu-zisă de ouă încondeiate, a cărui vernisaj va fi pe 31 martie.

CD-ul dedicat centenarului este o culegere de cântece de cătănie făcută de Vasile Adăscăliței și Dan Ravaru. Artista Raluca Radu, din Muntenii de Sus, va interpreta pe scena din mall o parte din aceste melodii. De asemenea, este importantă de menționat și prezența trupei 3 Parale, care va veni la Vaslui cu un spectacol de muzică veche, repertoriul fiind unul diferit față de cel de acum trei ani de la Târgul Meșterilor Populari”, ne-a declarat directorul Centrului Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Vaslui, Lucian Onciu.

În cadrul târgului de Florii, vor fi organizate și două ateliere de lucru despre nunta la români, printr-un proiect transfrontalier derulat cu autoritățile din Hâncești, Republica Moldova. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: