Home / Social / Crimă odioasă la Pogana: femeie ucisă cu toporul de bruta căreia i-a dăruit doi copii

Crimă odioasă la Pogana: femeie ucisă cu toporul de bruta căreia i-a dăruit doi copii

de Daniel MICU

I-a zdrobit capul concubinei cu toporul, apoi a rugat un vecin sa sune la poliție și să anunțe cumplita fapta. Un bărbat de 51 de ani din comuna Pogana este cercetat pentru omor, după ce i-a luat zilele femeii care i-a dăruit doi copii.

Mihai Galben e cunoscut în Pogana ca un cal breaz. Nu era zi in care sa nu consume alcool și nu era zi in care sa nu-si bată consoarta, pe Lenuta Stan (50 ani). Femeia ducea o viata de câine, mereu bătută, injurata si alungata de acasa. Deși rudele si prietenii au sfatuit-o in nenumarate randuri sa il părăsească, aceasta il ierta mereu pe cel care, sâmbătă dupa-amiaza, i-a devenit călău.

“De aproximativ trei săptămâni, cei doi concubini erau despărțiți. Asta însemnând că dormeau în camere diferite. S-au certat de multe ori. Sâmbătă dupa-amiaza, între ei a izbucnit un nou conflict. Femeia s-a baricadat intr-o camera, iar autorul a spart usa cu toporul. A intrat peste femeie si a lovit-o în cap cu acesta”, a declarat Alice Ruja, procuror criminalist in cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Omul a iesit apoi in curte, a aruncat toporul si a mers la un vecin căruia i-a mărturisit ce a facut. Un echipaj de la Ambulanță a ajuns in zona, însă medicii nu au putut decât să constate decesul.

Un bețiv si un agresiv

Vecinii sunt îngroziți de cele întâmplate. Spun despre Galben că era un bețiv si un agresiv. O bătea foarte des pe femeie, deși aceasta era o gospodină și la locul ei. Nu îi plăcea nici munca.

Prietena cea mai bună a femeii povestește coșmarul prin care a trecut Lenuța: “Era gelos. Ii reproșa că se culca pana si cu fiul lor, un băiat de 24 ani. Va dati seama?! Făcea scandal zilnic si o ameninta cu moartea. I-am spus sa renunțe, chiar a fost plecată la părinții ei. Dar s-a intors. Pentru copii. Ea si fiul se ajutau si, in plus, il proteja pe băiat cat putea. M-am asteptat sa o omoare intr-o buna zi. Nicio măsură nu a luat poliția cu el, deși a intrat de multe ori in curtea lor. Mă doare sufletul! Mereu imi spune prin ce trece. Fugea din calea lui, stătea încuiată cand era băiatul la munca. Se furisa sa isi cumpere o pâine. Prea multe a indurat”.

Culmea, mama agresorului Potrivit reprezentanților IPJ Vaslui, ieri, la 112 a sunat mama lui Mihai Galben, care a reclamat că acesta este batut de fiul si de iubita lui. Echipajul de poliție nu l-a găsit acasa. După câteva ore, cineva a anunțat la numarul unic de urgenta ca Mihai Galben a spus că si-a ucis concubina. Poliția a mers la domiciliul lor, dar nu a găsit nimic, așa că a plecat.  Câteva ore mai tarziu, s-a aflat că Lenuta murise.

În ciuda bătăilor și a scandalurilor, reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui spun că femeia nu a depus reclamație pana acum.

“În urmă cu trei ani a fost dosar penal pentru lovire sau alte violențe. S-au împăcat. De atunci si până în data de 5 martie nu au mai fost înregistrate plângeri. În data de 5 martie, a fost apel 112 prin care concubina sesiza că autorul face scandal la domiciliu. Patrula a aplanat conflictul, bărbatul fiind sancționat pentru tulburarea liniștii. Pe 9 martie, autorul s-a prezent la postul de poliție unde a depus o plângere prin care sesiza că a fost lovit de concubină și fiul acesteia. Totodată, acesta a reclamat că cei doi i-au sustras o sumă de bani și mai multe bunuri. A fost intocmit dosar penal pentru lovire sau alte violențe și furt. Nu a fost solicitat ordin de protecție, cu toate că poliția i-a spus femeii încă de pe 5 martie că are această posibilitate”, a declarat Silvia Manta, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

După ore întregi în care a fost audiat în prezența unui avocat, Mihai Galben a fost reținut pentru 24 ore. In cursul zilei de astazi, va fi prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

About Simona Vasile

x

Check Also

Un bărbat din Bălțați și-a înjunghiat fratele după o ceartă la băutură

A trecut razant pe lângă ...

Peste 2.000 de cupluri din județul Vaslui s-au căsătorit în anul trecut

În perioada ianaurie – octombrie ...

Ultima oră! Incendiu la Huși!

Pompierii secției din Huși intervin ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: