Home / Social / EXCLUSIV Festin culinar oferit de profesorul Curelea, băieților de la „Ad Libitum Voices”, după spectacolul grandios de pe scena teatrului bârlădean

EXCLUSIV Festin culinar oferit de profesorul Curelea, băieților de la „Ad Libitum Voices”, după spectacolul grandios de pe scena teatrului bârlădean

de Mihaela NICULESCU

Spectacol de zile mari, duminică seară, în sala mare a Teatrului „Victor Ion Popa”, care a răsunat pe acorduri de muzică pop – opera, jazz, operă și operetă.

Bârlădenii au asistat la un concert inedit ca gen muzical, susținut de formația „Ad Libitum Voices” din Cluj. Cei patru membri ai formației, Tiberius Simu, Vlad Moraru, Sergiu Coltan și Cristian Ignuță, acompaniați de Bianca Murariu, au cântat timp de peste două ore, impulsionați de entuziasmul spectatorilor, care au primit recitalul lor ca pe o binecuvântare. Canțonetele, fragmentele din arii celebre, sau piese de jazz și pop – opera, au făcut publicul să se ridice în picioare, să aplaude îndelung și chiar să se miște în ritmul muzicii,  trecând neobservat faptul că mezinul formației, Vlad Moraru, era răcit și urma un tratament cu antibiotice. „Ad Libitum Voices” a concertat pentru prima dată la Bârlad, într-un spectacol organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) în cinstea centenarului Marii Uniri.

În deschiderea concertului celor de la „Ad Libitum Voices” au cântat cei mai buni elevi ai Școlii de Muzică din Bârlad. Clujenii au rămas impresionați de pregătirea muzicală a elevilor de la „Nicolae Tonitza” și s-au considerat norocoși că hazardul le-a adus pașii la Bârlad, unde școala de muzică clasică este bine reprezentată. 

Nu cunoșteam mai nimic despre orașul Bârlad și nu credeam că vom ajunge prea curând în această zonă, dar niciodată să nu spui niciodată. Am întâlnit un public cald, receptiv la genul de muzică pe care îl abordăm și ne-a făcut să ne simțim atât de bine pe scenă încât am fi putut petrece toată noaptea acolo. Au vibrat la fiecare piesă și au reacționat într-un fel miraculos încât am pierdut noțiunea timpului. Trebuie să îi mulțumim prietenului nostru Nicolae Curelea, fanul numărul unu al formației «Ad Libitum Voices», de care ne leagă o prietenie frumoasă. Mulțumim și domnului Nicolae Mihai, președintele CARP, pentru faptul că ne-a ales pe noi să venim să concertăm la Bârlad. Am vizitat sediul CARP și este absolut remarcabil că aveți așa ceva în orașul dumneavoastră. Sper să ne mai întâlnim cu publicul bârlădean și cu alte ocazii”, a declarat Tiberius Simu, liderul formației.

Festin culinar oferit de profesorul Curelea, fanul număru unu al trupei

Membrii „Ad Libitum Voices” au petrecut momente minunate nu doar pe scenă, ci și acasă la prietenul lor, Nicolae Curelea, care le-a pregătit un adevărat festin, la prepararea căruia a muncit mai multe zile. Muzicienii se așteptau să fie răsfățați cu bunătăți gastronomice cum numai profesorul Curelea știe să prepare, dar ceea ce au văzut le-a întrecut așteptările. Au găsit un mise en place frumos, inclusiv meniul tipărit.

Am gătit cu plăcere pentru minunații mei prieteni. I-am întâmpinat așa cum se cuvine, pe măsura talentului, cu bucate de înaltă ținută. Le-am gătit 11 feluri de aperitive, ciorbă de cocoș după moda moldo-leșească și curcan integral fript la cuptor, răsturnat cu indecență pe pat de spanac proaspăt, cu garnitură de pilaf de orez cu ciuperci și murături la oțet pentru stins greața. La desert le-am oferit eclerul cu cremă de vanilie, frișcă de Bucovina și dulceață de vișine glasată cu ciocolată, dar și alune de pădure și caise uscate la cuptor, trase în fondant și ciocolată. Pentru gâlgâială au avut de ales între vin de Perieni și de Malaga, rachiu de Perieni și de Ivești, lichioruri naturale, sucuri și apă plată. Pentru ei nimic nu e prea mult, iar surpriza mea a fost făcută din inimă, pentru niște oameni valoroși, care trebuie ajutați la inceput de drum”, a mărturisit, pentru Est News, Nicolae Curelea.

Printre bunătățile care îți lăsau gura apă, oaspeții profesorului și ai orașului au gustat chifteluțe „hoațe” din piept de curcan, choux – uri umplute cu ciuperci și maiuri de pasăre, umplute cu urdă de oi, creier de mascur pane, ruladă de ciuperci cu cașcaval și mărar, pastramă de curcan roșu de Bourbon, măsline de Tessalia, pate-uri din aluat franțuzesc cu brânză de oi, ruladă de mușchi de porc cu tocătură de pasăre și cârnați de Ivești și renumitele țepușe umplute cu ananas, cherries, cașcaval, ciupercuțe marinate, chifteluțe de curcan, castraveciori la oțet, ouă de prepeliță, conopidă la oțet, ridichi de lună și măsline de Corint umplute cu miez de migdală.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

Primarii vasluieni, implicați activ în distribuirea produselor de igienă către beneficiari

de Dănuț CIOBANU  Nu mai puțin de 55.937 vasluieni ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: