Google+
Home » Sport » Fenomenul Antonia Renata Dragomir iese la rampă din nou. Încă două medalii de aur pentru talentata atletă vasluiană

Fenomenul Antonia Renata Dragomir iese la rampă din nou. Încă două medalii de aur pentru talentata atletă vasluiană

Atleta vasluiană Antonia Renata Dragomir, pregătită la Liceul cu Program Sportiv Vaslui de profesoara Doina Crețu, continuă forma care a consacrat-o încă de la primii pași în acest sport. Zilele trecute a participat la Campionatul Național pentru Copii 2, etapa zonă, unde a câștigat atât proba de 200 metri, cât și pe cea de 600 metri. Evoluțiile acesteia au fost spectaculoase, reușind să obțină personal best la ambele probe și surclasându-și autoritar adversarele.

Pentru Antonia Renata Dragomir performanța a devenit obișnuință destul de repede după primul contact cu atletismul. La doar șase luni după ce a început să practice această disciplină a obținut prima medalie de aur. Ambiția și seriozitatea de care a dat dovadă de la o vârstă fragedă a făcut ca după alte două luni să obțină încă o medalie de aur.

Antonia Dragomir, pregătită de profesoara Doina Crețu la LPS Vaslui, a cucerit în 2016 titlul de campioană mondială la 200 metri în sală și 300 de metri în aer liber. A mai obținut bronzul la 1000 metri cros și două medalii de aur la „Cupa de Iarnă pentru Copii”. Anul trecut, vasluianca a câștigat medalia de bronz la proba de 500 de metri, în cadrul Campionatului Național de Atletism pentru Copii, categoriile 1, 2 și 3. Aceasta a concurat la categoria Copile 2, unde a fost întrecută doar de două fete cu un an mai mari decât ea. La această categorie de vârstă au participat fete născute în anii 2006 și 2007, iar vasluianca tocmai făcuse trecerea la altă categorie de vârstă. Talentul Antoniei s-a văzut însă chiar și în aceste condiții, pentru că ea a fost cea mai mică participantă la această categorie și totuși a prins un loc pe podium.

Este un copil foarte talentat și muncește destul de mult, însă atât cât e potrivit pentru vârsta ei. A fost mai greu în primul an de copile doi, când a alergat cu fete care aveau o experiență mai mare. Nu ne așteptam la vreo clasare pe podium, dar chiar și în aceste condiții a luat locul trei la proba de 500 metri. Îi sunt recunoscătoare profesoarei Mihaela Lefter de la Școala Gimnazială “Ștefan cel Mare” Vaslui, care mi-a recomandat-o pe când era în clasa a doua. Încă din prima zi a rămas captivată de acest sport, îi place foarte mult și asta face ca rezultatele să vină de la sine pentru ea”, a declarat pentru Est News profesoara Doina Crețu. (George PROCA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: