Google+
Home » Administratie » Peste 250 de proiecte, în valoare de 800 de milioane de lei, finanțate la nivelul județului Vaslui prin PNDL 2

Peste 250 de proiecte, în valoare de 800 de milioane de lei, finanțate la nivelul județului Vaslui prin PNDL 2

Peste 250 de proiecte, în valoare de 880 de milioane de lei, vor fi finanțate în următorii trei ani în Vaslui, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, fiind cea mai mare infuzie de capital făcută de stat în județ în epoca postcomunistă. Majoritatea banilor vor merge către modernizarea de drumuri comunale și județene, doar cinci din cele 86 de unități administrative nefiind cuprinse în acest program.

Aproximativ 190 de milioane de euro vor intra, în următorii trei ani, în infrastructura de drumuri, școli, dispensare, alimentări cu apă și iluminatul public din județul Vaslui, prin intermediul Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2. Astfel, nu mai puțin de 252 de proiecte vor fi finanțate de la bugetul de stat, patru proiecte din cele aprobate în toamnă fiind retrase din motive financiare. Practic, doar patru din cele 86 de unități administrativ teritoriale din județ nu vor avea investiții în comune prin acest program, la care se mai adaugă și municipiul Vaslui, care nu putea fi finanțat prin PNDL.

Pentru 90% din proiecte, s-au semnat deja contractele de finanțare, multe încă de la sfârșitul anului trecut. Pentru unele din ele, s-au dat ordine de începere a lucrărilor, iar pentru altele urmează a fi organizate licitațiile. Dacă lucrurile merg în mod normal, în câteva luni toate lucrările ar trebui să fie demarate”, ne-a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan.

Majoritatea banilor, respectiv 60% din sumă, va merge către infrastructura de drumuri județene și comunale. Însă, investiții importante se vor face și în unități de învățământ, dispensare, rețele de apă și canalizare și de iluminat public. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: