Google+
Home » Sport » Rugby pentru mămici, la Bârlad

Rugby pentru mămici, la Bârlad

Bârlădencele au ocazia de a se familiariza cu valorile pe care le presupune rugby-ul joi, când Federația Română de Rugby, prin Departamentul de Dezvoltare, în colaborare cu Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad, a organizat un eveniment special pentru ele. Evenimentul va avea loc de la ora 16.00 la hotelul CSS Bârlad.

Federația Română de Rugby a desemnat-o ca persoană de contact pe Gabriela Balan Surmei, cărora bârlădencele care doresc să participe trebuie să îi comunice dorința de a participa printr-un e-mail la adresa gabriela.surmei-balan@frr.ro.

Conceptul este preluat de la Word Rugby, unde poartă denumirea de “Rugby Ready For Moms” (Pregătit de Rugby Pentru Mame). Astfel de evenimente au avut loc deja în mai multe localități din țară, printre care București, Cluj sau Băicoi.

“Evenimentul are că scop cunoașterea valorilor pe care le dezvoltă jocul de rugby. Este vorba despre edificarea femeilor în ce privește acest sport, dincolo de jocul cu mingea. Important pentru noi este înainte de toate nu rugbystul, ci omul, care crește practicând acest sport și capătă noi orizonturi. Copiii devin disciplinați și își construiesc un caracter corect. Organizăm acest eveniment la Bârlad prin prisma faptului că există aici o tradiție rugbystică. Sunt foarte mulți copii care vin la teren și au comunicat mamelor interesul pentru acest sport. Ne așteptăm să vină destule mămici, cărora să le putem contura o imagine cât mai completă asupra acestui sport. Dorim să prezentăm mămicilor frumusețea acestui sport, modul de viață sănătos pe care rugby-ul îl poate oferi copiilor lor, faptul că aceștia își pot îmbunătăți abilitățile de comunicare, de lucru în echipă, că pot crește armonios practicând această disciplină în siguranță. Le vor fi insuflate valori sănătoase precum fair-play, solidaritate, respect, disciplină, integritate. Vrem ca lumea să treacă de acea prima impresie că rugby-ul este un sport de contact, violent și să înțeleagă că este o disciplină care clădește caractere puternice, că dezvoltă o puternică forță mentală. În cariera unui jucător este extrem de importantă susținerea familiei și de aceea ne adresăm părinților care sunt principalii susținătorii ai viitorilor sportivi de performanță”, a declarat pentru Est News Gabriela Surmei Bălan, director regional de dezvoltare al Federației Române de Rugby. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: