Home / Justitie / Sindicaliștii de la Penitenciarul Vaslui au bătut drumul degeaba la București

Sindicaliștii de la Penitenciarul Vaslui au bătut drumul degeaba la București

Sindicaliștii de la Penitenciarul Vaslui care au fost luni la Guvern pentru a discuta cu premierul Viorica Dăncilă pe tema neplății orelor suplimentare, a deficitului de cadre și a condițiilor de muncă din instituție au bătut drumul degeaba la București. Deși își anunțaseră deplasarea în Capitală încă de acum o săptămână, cei peste o sută de delegați din penitenciarele din întreaga țară nu au fost primiți la discuții.

Situația miilor de angajați din sistemul penitenciar din întreaga țară rămâne în continuare una tensionată. Noul prim-ministru Viorica Dăncilă i-a tratat cu indiferență pe cei peste o sută de sindicaliști care au ajuns, luni, la Guvern, tocmai pentru a-și prezența doleanțele pe care le au de mai mulți ani, în special cele legate de neplata orelor suplimentare, deficitul de personal și condițiile de muncă. Printre cei care nu au fost luați în seamă s-au aflat și opt angajați ai Penitenciarului Vaslui, care au bătut astfel drumul degeaba la București.

Pe la ora 12.30, am reușit să ajungem o delegație de aproximativ 30 de salariați din sistem, lideri ai sindicatelor din întreaga țară, la poarta Guvernului. S-au dat mai multe telefoane, iar de la cabinetul doamnei prim-ministru ni s-a spus să tot așteptăm. Asta până când, la un moment dat, nu ne-a mai răspuns nimeni la telefon”, ne-a declarat liderul Sindicatului ”Megas” din cadrul Penitenciarului Vaslui, Gabriel Mititelu.

Așteptarea celor 30 de lideri de sindicat la poarta Guvernului a durat vreo trei ore. În cele din urmă, angajații din sistemul penitenciar au renunțat la intenția lor de a discuta cu premierul Dăncilă. Însă, o parte dintre aceștia vor reveni la București pe 24 martie pentru a protesta alături de polițiști la mitingul anunțat pentru acea dată. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 200 de polițiști din județul Vaslui, mobilizați pe frontul anticoronavirus

La data de 26 martie 2020, situația epidemiologică din ...

Bătrânii vasluieni către Guvernul României: ”Suntem îngroziți de prețurile la alimente și medicamente!”

de Dănuț CIOBANU  Persoanele în vârstă din județul Vaslui ...

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă din casă trebuie să prezinte autorităților fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la angajator

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: