Home / Justitie / Tatăl criminalului de la Pogana își apără cu disperare fiul. Iată pe cine dă vina pentru gestul odios care a pus capăt vieții nurorii sale

Tatăl criminalului de la Pogana își apără cu disperare fiul. Iată pe cine dă vina pentru gestul odios care a pus capăt vieții nurorii sale

de Mihaela NICULESCU

Tatăl criminalului din Pogana, cel care și-a ucis consoarta lovind-o cu toporul în cap, face declarații bulversante. Constantin Galben a venit la redacție pentru a prezenta versiunea sa asupra dramei în urma căreia Mihai, fiul său, va înfunda pușcăria pentru mulți ani de acum înainte. Nu neagă că fiul său ar fi criminalul, dar îi ia apărarea, considerând că adevărații vinovați care au declanșat scandalul urmat de omor ar fi Lenuța Stan, concubina lui Mihai Galben și fiul lor cel mare, în vârstă de 24 de ani.

Vinovată de toate scandalurile și bătăile este Lenuța Stan. La ei în casă scandalurile erau ceva obișnuit, iar polițiștii știau de acest lucru, de multe ori ei fiind cei care îi împăcau. Sămânța scandalului care s-a iscat în urmă cu trei săptămâni a pornit de la dispariția a șase saci de porumb și câteva găini din gospodăria fiului meu. Întors acasă de la Câmpina, unde învață fiica lui, a întrebat-o pe concubină unde au dispărut sacii de porumb și câteva orătănii, iar aceasta i-a spus că nu știe nimic. S-a răstit la el, a început scandalul și concubina i-a spus că va chema poliția. De fiecare dată Lenuța Stan, concubina băiatului meu, avea de partea ei băiatul cel mare, de 24 de ani, care mi-a spus că dacă taică-su mai face scandal o să-i ia gâtul”, a declarat pentru Est News Constantin Galben, tatăl criminalului.

Acesta spune că după cearta de la orătănii femeia băiatului său s-a închis împreună cu fiul lor într-o parte a casei, iar Mihai Galben, a rămas într-un chiler.

I-au luat toată mâncarea, l-au lăsat fără niciun ban, fără card și buletin. Pe 5 martie a început un nou scandal. Băiatul de 24 de ani l-a ținut pe fiu-meu și concubina l-a bătut cu pumnii și picioarele. A doua zi, pe 6 martie, băiatul meu a fost la poliție să facă plângere, dar i-au primit-o abia pe 9 martie. M-am dus și eu atunci și am rugat polițistul, care de fapt cunoștea situația, să-i cheme pe toți trei la audieri. Mi-a promis că îi va chema. Pe 10 martie cei doi l-au bătut din nou pe băiatul meu. Acesta a fugit de acasă și s-a dus la postul de poliție să facă plângere, dar nu a găsit pe nimeni. I-am spus să meargă acasă, că am să îi dau bani și luni vom merge la poliție la Bârlad”, a mai adăugat Constantin Galben.

Tatăl criminalului spune că, întors acasă, fiul său a fost luat din nou la întrebări și s-a iscat din nou un ditamai scandalul și bătaia.

Pe la 12.30, soția a dat telefon la poliție pentru că situația devenise gravă. Polițiștii au sunat pe la ora 13.00 și au spus că vor ajunge mai târziu. Au venit pe la 15.40, dar nu l-au găsit pe fiul meu acasă. El plecase la un vecin, după care a trecut pe la mine și apoi s-a dus la casa lui. Am aflat peste puțină vreme că a omorât-o pe Lenuța Stan, i-a crăpat capul cu toporul și că l-a luat poliția. Dacă este vinovat să plătească, mie îmi pare rău că nu s-a intervenit de-a lungul timpului. Dacă polițiștii s-ar fi implicat mai mult nu s-ar fi ajuns acum la omor”, a mai declarat tatăl lui Mihai Galben.

Poliția susține altceva

Declarațiile tatălui criminalului sunt destul de contradictorii. Șirul evenimentelor petrecute între orele 13.36 și 16.36 este altul, așa cum reiese din declarația oficială a reprezentanților poliției.

Pe numărul de urgență 112 a fost primit un apel la ora 13.36, sâmbătă, 10 martie, apel venit din partea mamei autorului crimei. Aceasta a cerut ajutorul poliției întrucât fiul ei era bătut de concubină și fiul lor. În maximum 20 de minute, un echipaj al poliției a ajuns la domiciliul lui Mihai Galben, dar soția sa, Lenuța Stan, a declarat că nu este niciun scandal și că soțul ei nu era acasă. Polițiștii s-au întors pentru siguranță pe la ora 16.00, fără câteva minute și concubina le-a spus același lucru, că Mihai Galben nu s-a întors acasă. Polițiștii au contactat-o pe mama autorului crimei să îi spună că nu este niciun scandal, iar aceasta a zis că nu crede că astăzi a fost scandalul, ci în altă zi. Ulterior, la 16.36 minute, pe numărul de urgență 112 a fost anunțat omorul Lenuței Stan”, a declarat Bogdan Gheorghiță, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sâmbătă, 10 martie, comuna Pogana a fost cutremurată de o veste îngrozitoare: Mihai Galben și-a ucis consoarta, Lenuța Stan, cu o lovitură de topor, în cap. Sătenii erau la curent cu scandalurile interminabile din casa celor doi și nu i-au găsit nicio circumstanță atenuantă agresorului, despre care spun că era beat mai tot timpul. Criminalul a fost audiat ore în șir în prezența unui avocat, reținut pentru 24 de ore și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă. Mihai Galben riscă să petreacă după gratii, conform Codului Penal, între 10 și 20 de ani pentru infracțiunea de omor.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vacanțe în extrasezon, reduse cu până la 70%, pentru vasluienii care aleg “Litoralul pentru toți”

Cei care nu au ajuns ...

Cartierul Complex Școlar rămâne fără apă potabilă

Astăzi, în cartierul bârlădean Complex ...

Bătrân din Vaslui, lovit de un autoturism pe trecerea de pietoni din zona Școlii nr. 9

Un barbat in varsta de ...

%d blogeri au apreciat: