Home / Sanatate / Al doilea deces din cauza gripei, în județ

Al doilea deces din cauza gripei, în județ

de Mihaela NICULESCU

Săptămâna trecută, în județul Vaslui, numărul cazurilor de afecțiuni cu simptomatologie compatibilă cu gripa a scăzut la jumătate față de săptămâna anterioară, în schimb a fost raportat al doilea caz de deces din cauza gripei. Este vorba de o persoană în vârstă de 52 de ani, care a murit într-un spital din Iași.

Din informațiile transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui rezultă că persoana respectivă, al cărei sex nu a fost precizat, nu era vaccinată antigripal. DSP nu a comunicat nici dacă această persoană suferea de una sau mai multe afecțiuni cronice.

În intervalul 5 – 11 martie au fost înregistrate 10 cazuri de persoane care prezentau afecțiuni cu simptomatologie compatibilă cu gripa, față de 20, cât erau înregistrate săptămâna precedentă acestui interval. În continuare, cele mai vulnerabile rămân categoriile de vârstă 15 – 49 ani, 50 – 64 ani și peste 65 ani.

Dacă numărul afecțiunilor cu simptomatologie compatibilă cu gripa a scăzut, numărul infecțiilor acute ale căilor respiratorii superioare a crescut simțitor, la 1.348 de cazuri săptămâna trecută, față de 1.131 cât erau evidențiate în săptămâna precedentă. Aceste viroze au afectat cel mai mult categoria 5 – 14 ani (500 cazuri), categoria 15 – 49 ani (302 cazuri), categoria 2 – 4 ani (219 cazuri) și persoanele peste 50 de ani (249 cazuri).

Și numărul pneumoniilor este în ușoară creștere, de la 260 cazuri, câte erau în evidență în perioada 26.02 – 04.03, la 369 săptămâna trecută. Relativ la incidența pneumoniilor în rândul populației, statisticile DSP relevă faptul că cele mai multe cazuri s-au înregistrat la persoanele cu vârste peste 50 de ani (152 cazuri), urmate de persoanele între 15 și 49 de ani (95 cazuri). Pneumoniile au afectat și copiii și adolescenții, înregistrându-se 17 cazuri la copiii sub un an, 34 de cazuri la copii între doi și patru ani și 71 de cazuri la copii între 5 și 14 ani.

Până în prezent, în județul Vaslui au fost confirmate șase cazuri de gripă, toate la persoane nevaccinate antigripal. Medicii atrag atenția populației să se prezinte la cabinetele medicale atunci când au simptome compatibile cu gripa, pentru că aceasta se menține în continuare, fiind favorizată de schimbările bruște de temperatură, dar și din cauza unui procent crescut de persoane care nu s-au vaccinat.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Noutate la DSVSA! Autorizațiile sanitare veterinare pot fi obținute acum și online

de Mihaela NICULESCU Societățile din județul Vaslui care au ...

Ușoară scădere a numărului cazurilor de gripă din județ

Numărul cazurilor de gripă din județ, ca și cel ...

(Update) Posibil risc de apariție a coronavirusului la Bârlad

Update: Medicul de la Spitalul „Elena Beldiman” care a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: