Google+
Home » Social » Zeci de apartamente și case din județul Vaslui sunt scoase la licitație, unele la prețuri de chilipir, dar nu le cumpără nimeni

Zeci de apartamente și case din județul Vaslui sunt scoase la licitație, unele la prețuri de chilipir, dar nu le cumpără nimeni

de Cristian DIMA

În lunile martie și aprilie sunt scoase la licitație 13 apartamente, 15 case, 21 de terenuri. În pofida prețurilor mici nu se îngrămădește nimeni să le cumpere.

Situație dramatică în județul nostru. Din cauză că nu au reușit să-și plătească datoriile foarte mulți vasluieni sunt executați silit, iar mulți dintre ei ajung pe drumuri pierzându-și casele sau apartamentele. În această perioadă, sunt scoase la licitație nu mai puțin de 13 apartamente, 15 case, 21 de terenuri, patru hale și depozite, cinci spații de producție, șapte spații comerciale și un utilaj agricol, potrivit executări.com. Cele mai multe apartamente scoase la vânzare (9) sunt în Vaslui, prețul acestora oscilând între 53.938 lei și 163.100 lei, iar cele mai multe case în Huși (6) și Vaslui (7).

Deși prețurile sunt relativ mici, nu se îngrămădește nimeni să le cumpere. De pildă la începutul anului s-a încercat vânzarea unei vile aflată în municipiul Vaslui, cu 963,56 mp la prețul de 763.650 lei. Din pricină că nimeni nu a cumpărat-o prețul este, în prezent, diminuat cu 25%, adică 572.737 lei. Cazul nu este singular. Oamenii nu se încumetă să cumpere imobilele executate silit pentru că sunt destule riscuri și dezavantaje. Cel mai mare dezavantaj este că potențialii cumpărători nu le pot vedea, înainte de a le cumpăra. Un alt inconvenient este că nu poți intra, în termen scurt, în drepturi. Teoretic, dacă ai câștigat licitația, te poți muta după perfectarea actelor. Practic, în cele mai multe cazuri de lovești de refuzul foștilor proprietari de a părăsi locuința, urmând o perioadă neplăcută de evacuări forțate, poliție, țipete etc.

Revenind la imobilele din județul Vaslui care vor fi scoase la licitație în lunile martie-aprilie 2018, cumpărătorii trebuie să prezinte dovada achitării garanției de 10% din prețul de pornire. Dacă bunul este adjudecat, garanția este luată în calcul la achitarea diferenței, în caz contrar se returnează ofertantului. Casa sau apartamentul trebuie achitate în maximum 30 de zile de la momentul câștigării licitației. Dacă nu se respectă termenul limită, licitația este reluată, iar adjudecătorul va suporta toate costurile aferente organizării unei noi proceduri de vânzare.

Altfel spus, potențialii cumpărători care nu au toți banii necesari pentru cumpărarea unei locuințe de acest gen, preferă piața liberă.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: