Google+
Home » Administratie » Prefectul a participat la o conferința internațională pe tema combaterii situațiilor de criză

Prefectul a participat la o conferința internațională pe tema combaterii situațiilor de criză

Prefectul Eduard Andrei Popica a participat ieri la conferința internațională ”Romanian Save and Rescue Forum”, ce a avut loc la Parlamentul României. Evenimentul a fost organizat, sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților, de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

”În cadrul evenimentului s-au prezentat soluții inteligente pentru combaterea situațiilor de criză. S-a discutat despre eventuale situații care vizează calamități naturale sau orice alte evenimente care pot pune în pericol siguranța cetățenilor. Pe de o parte s-au prezentat sisteme de avertizare a populației, în cazul unor calamități, sisteme de comandă mobile, iar pe de altă parte, echipamente de menținere a ordinii publice. Soluțiile vin în ajutorul instituțiilor de apărare și ordine publică și sunt menite să îmbunătățească viteza de reacție și pot fi aplicate în teritoriu”, a precizat prefectul.

”Romanian Save and Rescue Forum” a reunit sub aceeași cupolă înalți reprezentanți ai statelor cu care România are o îndelungată tradiție diplomatică, miniștrii și conducători ai instituțiilor din sectorul de securitate, decidenți politici, un număr extins de autorități ale administrației publice centrale și locale. (G.P)

Comments

comments

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: