Google+
Home » Administratie » Prefectul a participat la o conferința internațională pe tema combaterii situațiilor de criză

Prefectul a participat la o conferința internațională pe tema combaterii situațiilor de criză

Prefectul Eduard Andrei Popica a participat ieri la conferința internațională ”Romanian Save and Rescue Forum”, ce a avut loc la Parlamentul României. Evenimentul a fost organizat, sub înaltul patronaj al Președintelui Camerei Deputaților, de Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

”În cadrul evenimentului s-au prezentat soluții inteligente pentru combaterea situațiilor de criză. S-a discutat despre eventuale situații care vizează calamități naturale sau orice alte evenimente care pot pune în pericol siguranța cetățenilor. Pe de o parte s-au prezentat sisteme de avertizare a populației, în cazul unor calamități, sisteme de comandă mobile, iar pe de altă parte, echipamente de menținere a ordinii publice. Soluțiile vin în ajutorul instituțiilor de apărare și ordine publică și sunt menite să îmbunătățească viteza de reacție și pot fi aplicate în teritoriu”, a precizat prefectul.

”Romanian Save and Rescue Forum” a reunit sub aceeași cupolă înalți reprezentanți ai statelor cu care România are o îndelungată tradiție diplomatică, miniștrii și conducători ai instituțiilor din sectorul de securitate, decidenți politici, un număr extins de autorități ale administrației publice centrale și locale. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: