Google+
Home » Administratie » Primăria Vaslui va transforma o fostă centrală termică în centru cultural

Primăria Vaslui va transforma o fostă centrală termică în centru cultural

Primăria Vaslui va transforma o fostă centrală termică în centru cultural municipal, în cadrul unui proiect transfrontalier cu orașul Cahul, din Republica Moldova. Autoritățile locale vasluiene doresc implementarea acestui proiect în ideea de a se putea dota cu propria scenă și instalațiile de sonorizare necesare spectacolelor frecvente organizate la nivel de municipiu reședință.

Un nou centru cultural, altul față de cel de la fosta Casă a Armatei, va lua ființă la nivelul municipiului Vaslui. Autoritățile locale au pus la punct un proiect prin care o centrală termică va fi transformată într-un spațiu adecvat desfășurării activităților educativ-culturale organizate de către municipalitate.

Nu se poate ca o primărie la nivelul unui municipiu reședință de județ, care are atâtea activități culturale, să nu aibă propriile dotări. De aceea, considerăm justificată înființarea unui centru cultural într-o centrală care și așa este degradată și nu se mai încadrează în zonă”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Centrul cultural al Primăriei Vaslui se va înființa, cel mai probabil, în fosta centrală termică din zona Dimitrie Bolintineanu. La rândul lor, autoritățile din Cahul ar urma să-și reabiliteze propriul muzeu din oraș. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: