Google+
Home » Justitie » (VIDEO) Tânărul împușcat accidental de polițistul de la Circulație era un pericol public: prins de nenumărate ori fără permis și beat la volan
Adrian Munteanu

(VIDEO) Tânărul împușcat accidental de polițistul de la Circulație era un pericol public: prins de nenumărate ori fără permis și beat la volan

Cazul de la Vaslui al tânărului de 26 de ani care a murit după ce a fost împușcat accidental în cap de un polițist de la Rutieră în timp ce încerca să-l imobilizeze, a zguduit țara întreagă și a împărțit în două județul. Pe rețelele de socializare discuțiile s-au încins ore întregi. În timp ce o parte dintre vasluieni îl acuză pe agentul rutier Mihai Viziteu că a făcut exces de zel, alții îi iau apărarea și spun că accidentul nu ar fi avut loc dacă Adrian Munteanu, victima, nu ar fi dat dovadă de atâta inconștiență. Munteanu avea un istoric bogat în relația cu agenții de circulație, refuzând să meargă la spital pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, după ce a fost prins de câteva ori conducând beat și fără permis. Avea deschise trei dosare penale din aceste motive, iar în toamna anului trecut a fost și autorul unui accident, din fericire, fără victime. Și atunci era beat și conducea fără permis.

Toate aceste informații vin pe fondul unei alte tragedii petrecută alaltăieri, la ieșirea din municipiul Vaslui, unde o mașină în care se aflau cinci oameni a fost spulberată de un alt inconștient, un tânăr de 21 de ani, recidivist, care circula fără permis având o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul respirat. Un om a murit, ceilalți zbătându-se între viață și moarte, în urma teribilului accident. Ecourile nu au întârziat să apară, o ploaie de acuzații fiind îndreptată asupra agenților de circulație, făcuți responsabili pentru carnagiile produse pe șosele de bețivi și de tupeiștii care urcă la volan fără a avea permis de conducere.

Dincolo de tragedia regretabilă de ieri, vasluienii cred că Adrian Munteanu era un pericol public ce nu avea limite și, mai devreme sau mai târziu, nechibzuința sa avea să ducă în mormânt oameni nevinovați.

Ca o coincidență bizară tânărul de 26 de ani era nepotul lui Iulian Munteanu, fostul șef de la Circulație, trimis în judecată pentru fapte de corupție. Cel care i-a ajutat pe procurorii DNA să adune probe împotriva lui Iulian Munteanu a fost chiar Mihai Viziteu, polițistul implicat în urmărirea cu final tragic de ieri.

 

 

Filmul tragediei

Ieri după-amiază, un echipaj de la Poliția Rutieră l-a observat în trafic pe bărbatul de 26 de ani și, pentru că aveau informații că acesta are permisul de conducere suspendat, au vrut să îl tragă pe dreapta pentru control. Numai că, șoferul nu a ținut cont de semnalele polițiștilor și și-a continuat drumul până în Zona Industrială. Pe una dintre străzi a dat nas în nas cu mașina poliției. A încercat să conducă autoturismul cu spatele și când și-a dat seama că nu are sorți de izbândă, s-a oprit, a coborât și a rupt-o la fugă.

Agentul Mihai Vizitiu, de la Biroul Poliției Rutiere Vaslui, angajat în urmărirea lui Adrian Munteanu, a coborât și el din masină, cu pistolul în mână, pregătit să execute focuri de avertisment și a fugit după suspect. L-a prins din spate, a încercat să-l imobilizeze și, după o luptă corp la corp, pistolul s-a descărcat accidental răninudu-l pe Munteanu în zona capului.

Un echipaj SMURD l-a preluat pe bărbat, iar zona s-a umplut de criminaliști. Timp de câteva ore, s-au făcut poze, măsurători și s-au luat probe, ancheta fiind preluată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Între timp, la Vaslui a fost chemat un elicopter SMURD de la Iași, pentru a-l prelua pe rănit, însă în scurt timp, medicii l-au declarat decedat.

Agentul Mihai Viziteu va fi audiat de anchetatori, care vor trebui să stabilească exact condițiile în care s-a petrecut incidentul.

 

Peripețiile lui Adrian Munteanu pe drumurile publice

Pe 24 august 2016 i s-a deschis dosar de cercetare penală pentru sustragere de la prelevarea de mostre biologice, după ce a fost prins conducând beat.

În decembrie, tot 2016, a fost prins conducând fără permis. Și atunci a refuzat să meargă la spital pentru prelevarea de probe biologice necesare stabilirii alcoolemiei.

Aceste două dosare au fost reunite, tânărul fiind trimis în judecată în luna martie 2017. Acest lucru nu l-a împiedicat pe Adrian Munteanu să-și facă de cap pe drumurile publice. Câteva luni mai târziu, pe 10 octombrie, mai exact, a produs un accident rutier, din fericire, fără victime. Se urcase la volan deși nu avea permis de conducere și, pe deasupra, mai era și beat.

Ieri, în ziua morții sale, Adrian Munteanu a condus tot fără a avea permis auto. (Simona MIHĂILĂ, Daniel MICU)

 

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: