Google+
Home » Social » Amenzi uriașe în Bârlad și Zorleni pentru munca la negru

Amenzi uriașe în Bârlad și Zorleni pentru munca la negru

O farmacie din Bârlad și un magazin din Zorleni au fost amendate de inspectorii de muncă cu maximul prevăzut de legile în vigoare.

Doi angajatori din județul Vaslui au fost amendați, în februarie, cu 40.000 de lei după ce au fost depistați cu doi vânzători care lucrau fără forme legale de angajare. Una dintre societățile amendate, cu 20.000 (maximul prevăzut de legile în vigoare pentru munca la negru”) , este o farmacie din Bârlad, iar cealaltă este un magazin mic din Zorleni. În plus, cei doi angajatori au fost amendați cu încă 1.500 de lei fiecare din cauză că nu aveau o evidență cu orele lucrate de salariați.

Potrivit Inspectoratului teritorial de Muncă (ITM) Vaslui, în februarie, au fost comunicate patru evenimente la locul de muncă care sunt în curs de cercetare în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-au produs.

„Din numărul total de angajatori verificați, pentru neconformitățile constatate inspectorii de muncă, au fost sancționați 60 de angajatori, din care șase în domeniul relațiilor de muncă și 54 în domeniul securității și sănătății în muncă. Au fost aplicate 83 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a amenzilor fiind de 43.000 de lei”, ne-a declarat Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: