Home / Social / Profesorii de istorie din Bârlad, municipalitatea locală și conducerea ISJ Vaslui, ”inerți” în fața unei grave erori despre Cuza, cuprinsă în manuale

Profesorii de istorie din Bârlad, municipalitatea locală și conducerea ISJ Vaslui, ”inerți” în fața unei grave erori despre Cuza, cuprinsă în manuale

de Mihaela NICULESCU

Evenimentul, intitulat generic Zilele „Alexandru Ioan Cuza”, a ajuns deja la a 38-a ediție, iar scopul principal al acestei manifestări bârlădene este de a populariza personalitatea și activitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, fiu al Bârladului.

În ciuda faptului că există dovezi incontestabile în privința locului nașterii domnitorului, din manualul de istorie de clasa a IV-a elevii află, din 2003 încoace, că Alexandru Ioan Cuza s-ar fi născut la Brăila. Este o eroare științifică gravă, strecurată din neatenție, Bârladul fiind confundat neintenționat cu Brăila. Brăila nu a revendicat originea domnitorului, așa cum s-a întâmplat cu orașele Huși, Galați și Bârlad. Deși este vorba indiscutabil de o greșeală neintenționată ea este impardonabilă și trebuia de mult corectată, dar Ministerul Învățământului, cât și autorul manualului nu au făcut corectura de rigoare, cu toate că știu adevărul istoric.

Din păcate, nici până la această oră, nici municipalitatea, nici Inspectoratul Școlar Județean și nici societățile culturale din Bârlad nu au făcut niciun demers oficial în acest sens.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Daune plătite de 16.240 lei, prin polițele de asigurare obligatorie a locuinței

La sfârșitul lunii august 2019, ...

Parcul de joacă din zona Crolux – Bârlad intră în proces de modernizare

Locul de joacă pentru copii ...

Bătrân din Bogdănești, lovit de o mașină după ce a încercat să traverseze strada fără să se asigure

Un bărbat de 72 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: