Home / Sport / RC Bârlad și-a sporit considerabil șansele de a disputa semifinalele DNS, după ce a învins lejer principala contracandidată la locul patru

RC Bârlad și-a sporit considerabil șansele de a disputa semifinalele DNS, după ce a învins lejer principala contracandidată la locul patru

Rugbyștii bârlădeni, pregățiți de Ioan Harnagea, au obținut, sâmbătă, o victorie confortabilă în fața ocupantei locului cinci, CS Știința Petroșani, care amenința prezența lor în semifinalele Diviziei Naționale de Seniori (DNS). Meciul s-a terminat 30 – 17, după ce RC Bârlad a reușit trei eseuri, trei transformări și trei lovituri de pedeapsă. CS Știința Piatra Neamț a marcat doar două eseuri, două transformări și o lovitură de pedeapsă. Puțin a lipsit ca bârlădenii să obțină punctul bonus ofensiv, ei reușind să câștige la o diferență mai mare de opt puncte, dar terminând partida cu un eseu mai puțin decât cerea regulamentul.

În urma rezultatului înregistrat bârlădenii s-au distanțat de următoarea clasată la nu mai puțin de nouă puncte. O situație confortabilă, deoarece au mai rămas de disputat doar șase etape în DNS. Pentru a evita o confruntare de foc în semifinale cu prima clasată, Tomitanii Constanța, bârlădenii au de recuperat cinci puncte față de CS Năvodari. Un meci foarte important în cadrul economiei campionatului ar putea fi cel direct dintre cele două, din ultima etapă, când cele două ar putea face rocada în clasament. În poziția ingrată de a trebui să joace în semifinale cu liderul ar putea ajunge și SCM Gloria Buzău, care are doar șase puncte peste RC Bârlad.

În weekend nu s-au înregistrat nicio surpriză, favoritele câștigând clar partidele disputate și reușind să obțină punctul bonus ofensiv. SCM Gloria Buzău a trecut în deplasare de RCM Galați, scor 9 – 29. CS Năvodari a dispus de CSUAV Arad cu 42 – 12. Partida dintre Tomitanii Constanța și CS Bucovina Suceava, jucată cu o săptămână în urmă, s-a încheiat cu victoria liderului, scor 36 – 9.

Pe prima poziție a clasamentului se află Tomitanii Constanta, cu 35 puncte. Pe locul doi se află Gloria Buzău, care are cu cinci mai puține. CS Năvodari completează podiumul, cu 29 de puncte. Rugby Club Bârlad e pe patru, cu 24 de puncte, dintre care două bonus. Este urmată de CS Știința Petroșani, care are doar 15 puncte. Urmează în clasament RCM Galați, CSM Bucovina Suceava și CSUAV Arad, cu 11, opt, respectiv cinci puncte. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

Performanțele gimnastelor de la CSS Bârlad, răsplătite cu burse de performanță simbolice

Nouă gimnaste cu merite deosebite, de la Clubul Sportiv ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: