Home / Social / Sesiuni de informare pentru angajatorii din județ, organizate de ITM în cele trei municipii

Sesiuni de informare pentru angajatorii din județ, organizate de ITM în cele trei municipii

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui va organiza, la sfârșitul acestei luni, în fiecare din cele trei municipii ale județului, sesiuni de informare pentru angajatori. Întâlnirile au ca scop prezentarea către reprezentanții firmelor a noutăților în materie de legislația muncii.

Angajatorii din județ pot să afle direct de la cei care-i controlează care sunt noutățile în ceea ce privește legislația muncii. În acest sens, ITM va desfășura, gratuit, la sediile instituției din Vaslui, Bârlad și Huși, sesiuni de informare și conștientizare care îi pot ajuta pe reprezentanții firmelor să prevină încălcarea legii, având în vedere desele modificări din ultima perioadă.

În vederea realizării acțiunilor de informare și conștientizare din programul cadru propriu de acțiuni pentru anul 2018, Inspectoratului Teritorial de Muncă va organiza, trimestrial, la sediul propriu și la punctele de lucru ale inspectoratului din municipiile Bârlad și Huși, sesiuni de informare și conștientizare. În cadrul acestora, vor fi prezentate detaliat prevederile actelor normative care reglementează cadrul legislativ de desfășurare a tuturor activităților și categoriilor ocupaționale la care se referă acțiunile cuprinse în programul de informare”, ne-a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Sesiunile de informare aferente primului trimestru din acest an vor fi pe 27 martie, ora 10.00, la Vaslui, pe 28 martie, la ora 11.00, la Bârlad, și pe 29 martie, ora 11, la Huși. În cadrul programului, vor fi prinse nouă teme de discuții cu privire, în special, la beneficiile muncii declarate și dezavantajele muncii nedeclarate, detașarea lucrătorilor pentru prestarea de servicii transnaționale, riscurile la care se pot expune prin necunoașterea prevederilor legale cei care lucrează în străinătate, la condițiile de angajare a cetățenii români și la drepturile pe care le au ca lucrători în România, la ucenicia la locul de muncă și efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior. De asemenea, angajatorii vor fi informați și în ceea ce privesc prevederile legale referitoare la registrul general de evidență a salariaților, la obligațiile ce le revin conform Legii nr. 62/2011 a dialogului social, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și, nu în ultimul rând, la activitatea de înregistrare a zilierilor conform prevederilor Legii nr. 52/2011. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: