Google+
Home » Administratie » Centrul de noapte pentru persoanele fără adăpost din Bârlad, ocupat aproape în totalitate

Centrul de noapte pentru persoanele fără adăpost din Bârlad, ocupat aproape în totalitate

de Mihaela NICULESCU

Înrăutățirea bruscă a vremii a dus la creșterea numărului beneficiarilor Centrului de noapte pentru persoanele fără adăpost din Bârlad, care funcționează aproape la capacitate maximă. De duminică, la prânz, numărul persoanelor cazate în acest centru a crescut de la 14 la 18.

De îndată ce a început să ningă, ambulanța a adus la centru trei persoane. Este vorba despre o femeie din Zorleni și un bărbat din Suseni, care fuseseră externați din spital. Pentru a fi în siguranță, având în vedere condițiile meteo, au fost direcționați la acest centru, unde au rămas peste noapte. A doua zi, au părăsit centrul, conform regulamentului. Ambulanța a mai adus un bărbat fără adăpost, cu domiciliul în Bârlad. Și Poliția Locală a apelat la Centrul de noapte pentru persoanele fără adăpost, după ce a găsit în gară un bârlădean înfrigurat, care nu avea unde locui.

De pe 27 noiembrie 2017, când a fost deschis Centrul de noapte pentru persoanele fără adăpost, au fost cazate 30 de persoane, înregistrându-se o dinamică sporită. Astfel, au alternat intrarea în centru a unor persoane cu plecarea altora. Deși programul acestui centru este zilnic între 18.00 și 08.00, în zilele foarte reci, cu precipitații și ninsori, beneficiarii au derogare de la primar să rămână în incinta centrului. Până acum nu s-au înregistrat incidente. Beneficiarii au căldură, condiții pentru igienizare corporală și chiar folosesc destul de des dușul. În plus, zilnic, prin strădania unor preoți, persoanele fără adăpost primesc câte o masă caldă.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: