Google+
Home » Administratie » Drumurile județene, acoperite cu un strat subțire de zăpadă. Șosele naționale, scoase ”la negru”

Drumurile județene, acoperite cu un strat subțire de zăpadă. Șosele naționale, scoase ”la negru”

Toate drumurile din județul nostru erau practicabile, luni seara, deși pe căile de legătură intercomunale era încă un strat de zăpadă. Autoritățile au ieșit ”cu bine” și din acest episod de iarnă târzie, în condițiile în care, potrivit prefectului Andrei Popica, nu au existat blocaje sau situații deosebite în județ.

Șoferii din județ care vor să meargă spre localitățile din mediul rural trebuie să fie precauți. Și asta în condițiile în care multe din drumurile județene sunt acoperite cu zăpadă. Deși ninsorile nu au fost unele semnificative cantitativ comparativ cu alte zone din țară, ploile căzute anterior și temperaturile negative persistente din ultimele zile au creat probleme drumarilor. Cu toate acestea, nu au existat blocaje și nici situații deosebite în județ.

Arterele principale, cu excepția celor județene care sunt acoperite cu un strat subțire de zăpadă, sunt scoase ”la negru”, cum se spune. Am verificat stocurile de materiale antiderapante din depozite pentru a vedea dacă avem cu ce să intervenim în continuare pentru că se anunță din nou ninsori de la noapte (n.r-luni spre marți). Oricum, s-a acționat în permanență pe drumurile naționale din județ cu toate utilajele pe care le mai avem la această dată la dispoziție”, ne-a declarat prefectul județului Vaslui, Eduard Popica.

Numărul utilajelor de deszăpezire pentru drumurile naționale s-a redus comparativ cu perioada sezonului rece. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: