Google+
Home » Social » E oficial: a fost adoptată Declarația unică. Iată când o pot depune vasluienii și care sunt formularele ce vor fi comasate

E oficial: a fost adoptată Declarația unică. Iată când o pot depune vasluienii și care sunt formularele ce vor fi comasate

Guvernanții au adoptat, ieri, noul mecanism fiscal privind impozitul pe venit, CAS și CASS datorate de persoanele fizice, respectiv Declarația unică (DU) ce comasează șapte formulare fiscale.

Este vorba de: Declarația 200 – veniturile realizate din România; Declarația 201 – veniturile realizate din străinătate; Declarația 220 –  venitul estimat/norma de venit; Declarația 221 –  norme de venit- agricultură; Declarația 600 – venitul bază pentru CAS; Declarația 604 – stabilire CASS persoane fără venit; Declarația 605 – stopare CASS persoane fără venit.

Anul acesta, vasluienii sunt așteptați să depună Declarația unică până cel târziu 15 iulie 2018, plata contribuțiilor urmând a fi efectuată până la 31 martie 2019.

De reținut faptul că proiectul stabilește și o serie de bonificații pentru contribuabilii care achită anticipat obligațiile fiscale estimate datorate, cea mai mare reducere – de 10% – fiind acordată în cazul depunerii online a declarației și achitării obligațiile fiscale până la 15 iulie 2018.

O altă prevedere importantă vizează veniturile din drepturile de autor, unde se va merge pe varianta stopajului la sursă. Astfel, contribuabilii care obțin venituri din drepturi de autor și sunt și salariați vor fi scutiți de plata contribuțiilor pentru asigurări de sănătate și asigurări sociale. (Paul ALEXA)

 

About Simona Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: