Home / Social / Locuri de muncă în Anglia și Germania

Locuri de muncă în Anglia și Germania

O firmă din Anglia angajează 100 de persoane la cules căpșune, iar un spital din Germania încadrează asistenți medicali.

Angajatorul din Marea Britanie caută, până la 31 martie, 100 de lucrători în agricultură, mai precis la cules căpșune în sere și tuneluri. Se lucrează șapte ore pe zi, în funcție de comenzi și de vreme, cinci-șase zile pe săptămână. Persoanele interesate trebuie să aibă dexteritate în culesul fructelor fără a le vătăma, condiție fizică pentru lucrul în sere, rapiditate, motivație, coordonare. Experiența și cunoașterea limbii engleze (noțiuni de bază) constituie avantaj. Salariul este de 7,5 euro brut pe oră, în funcție de cantitatea culeasă. Se asigură cazare în caravane de patru-cinci persoane, dar nu este gratuită ci costă 42 de lire pe săptămână.

În Germania sunt 10 posturi de asistent medical. Până pe 2 aprilie se caută bărbați și femei care să lucreze într-un spital de neurologie. Cei care vor fi angajați vor trebui să aibă grijă de îngrijirea pacienților (igienă, hrănire, plimbare) să administreze medicația prescrisă de medic și să monitorizeze tensiunea arterială. Candidații trebuie să aibă calificare profesională încheiată ca asistent medical și cunoștințe bune de germană (minimum nivel B1).

Salariul este conform contractului de muncă din spitalul din Germania și se va comunica în timpul interviului. Se acordă bonusuri pentru lucrul în schimbul de noapte, de sărbătorile legale, în zilele de duminică și pentru ore suplimentare. În plus, se dau prime de Crăciun și pentru concediu. Se oferă cazare sau sprijin în găsirea unei locuințe. Angajatorul îi va ajuta pe asistenți în demersurile de înregistrare la autorități și de recunoaștere a calificării. Se asigură sprijin pentru perfecționarea cunoștințelor de germană și acces gratuit la sala de fitness a spitalului.

Contractul de muncă este permanent, iar programul de lucru poate fi cu normă întreagă sau part time.

Informații suplimentare se pot obține de la consilierul EURES din cadrul Agenției Județene pentru ocuparea Forței de Muncă Vaslui. (Cristian DIMA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cum rezolvă primarul „Pinocchio” problema spațiului locativ la Bârlad

de Mihaela NICULESCU   Mințită și abandonată. Așa se ...

Expoziție dedicată luptei polonezilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui și Consiliul Județean ...

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: