Home / Administratie / Ninsoarea a pus la treabă Compania de Utilități Publice Bârlad

Ninsoarea a pus la treabă Compania de Utilități Publice Bârlad

Mihaela NICULESCU

Primăvara atipică a obligat societatea CUP SA Bârlad să scoată din magazie întreg arsenalul de deszăpezire și să pună la treabă muncitorii. Duminică la prânz, după ploaia înghețată, la Bârlad a început să ningă. Utilajele CUP n-au intervenit imediat, ci după trei ore, atunci când s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

Duminică seară, după ora 19.00, până la ora 02.00, s-a intervenit cu tractorul cu lamă pentru curățarea trotuarelor. Luni, la 04.00 dimineață, s-a acționat cu trei sărărițe pentru împrăștierea materialului antiderapant pe străzile curățate în prealabil. În această noapte (ieri – n.r.), după ora 23.00, sunt așteptate noi ninsori la Bârlad și se estimează că se va depune un strat de 5 – 7 centimetri de zăpadă. Vom interveni din nou pentru a curăța căile de acces și a evita înghețarea zăpezii și implicit evenimentele nedorite, atât pentru conducătorii auto, cât și pentru pietoni. Avem suficient material antiderapant, pe care îl putem folosi în această perioadă a anului”, a declarat ieri pentru Est News Adrian Bobeică, director executiv al CUP Bârlad.

Acesta a mai menționat că, în paralel cu utilajele, au fost mobilizați și 50 muncitori de la CUP, care luni dimineață au curățat cu lopețile în principal trecerile de pietoni, stațiile de autobuz și racordurile dintre trotuare și carosabil. De această operațiune au beneficiat indirect și unii agenți economici, care au magazine sau farmacii pe tronsonul în care au acționat angajații de la CUP. Asta nu înseamnă că nu vor trebui să fie vigilenți și să se ocupe de curățarea zonelor din fața unităților lor, în caz contrar riscând să primească somație și apoi amendă de la Primărie.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

Programul CJ Vaslui de finanțare cu 400.000 lei a activităților nonprofit, afectat de coronavirus

Consiliul Județean (CJ) Vaslui nu mai organizează sesiunea de ...

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: