Home / Invatamant / Peste 500 de elevi din județ au chiulit la simularea primei probe a bacalaureatului

Peste 500 de elevi din județ au chiulit la simularea primei probe a bacalaureatului

Absențe semnificative la simularea bacalaureatului în județul nostru dacă este să ne raportăm la cei care frecventează ultimii doi ani de învățământ liceal. Astfel, nu mai puțin de 510 elevi de clasa a XI-a și a XII-a nu au dorit să participe la testarea scrisă la limba și literatura română susținută, luni, în liceele din județ. Absențele au fost împărțite cam în mod egal între cei doi ani de studiu: 242 la clasa a XI-a și 268 la clasa a XII-a.

Din totalul celor 6.059 de elevi încriși pentru testare, 5.550 au fost prezenți la simulare. Toți aceștia sunt elevi de la învățământul de zi, fără a fi luați în calcul cei de la învățământul cu frecvență redusă”, ne-a declarat inspectorul Lidia Rășcanu, din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui.

Cei 500 de elevi ai învățământului cu frecvență redusă din anii terminali nu au participat la simulare având în vedere că, în această perioadă din an, nu au cursuri.

Următoarele simulări ale bacalaureatului vor fi miercuri, când va avea loc proba obligatorie a profilului, și joi, când elevii vor putea opta pentru o probă la alegere. Rezultatele se vor afișa o săptămână mai târziu, respectiv pe 30 martie. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine sunt președinții Consiliilor Școlare ale Elevilor din Bârlad?

Alegeri pentru președințiile Consiliilor Școlare ...

Directoarea Școlii Gimnaziale „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, singurul cadru didactic din județ selectat pentru o activitate organizată de Agenția Spațială Europeană

Experiență profesională remarcabilă! Mariana Balan, ...

Treizeci de elevi de liceu din județ vor vizita Parlamentul European, în cadrul Proiectului „Tineri în Parlamentul European”

Vizită la Parlamentul European! Zece ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: