Google+
Home » Social » Prăpăd la simularea Evaluării Naționale: trei sferturi dintre elevii vasluieni au picat la matematică și aproape jumătate, la română

Prăpăd la simularea Evaluării Naționale: trei sferturi dintre elevii vasluieni au picat la matematică și aproape jumătate, la română

Mai puțin de un sfert dintre elevii claselor a VIII-a din județul Vaslui, 24,07%, au reușit să ia note peste 5.00 la proba de Matematică a simulării Evaluării Naționale, iar la Limba Română au avut note de trecere aproximativ 60% dintre elevi, a informat ieri Inspectoratul Școlar Județean (ISJ).

Potrivit sursei menționate, la nivelul județului Vaslui, doar 37,32% dintre elevii care au participat la simularea Evaluării Naționale au reușit să obțină medii peste 5.00.

De obicei, atât la simulări cât și la examenul propriu-zis sunt înregistrate note mai mici la Matematică. Notele la această simulare nu se trec în catalog, ci reprezintă doar un punct de reper pentru elevi, cadre didactice și părinți. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei școli în parte prin discuții cu elevii și cu părinții, dar și în cadrul consiliilor profesorale, în vederea găsirii unor soluții comune pentru îmbunătățirea performanțelor școlare”, a declarat profesor Gabriela Plăcintă, inspectorul general școlar al ISJ Vaslui.

Media ce va fi obținută de elevi la Evaluarea Națională din luna iunie va conta în proporție de 80% pentru admiterea la liceu. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: