Google+
Home » Social » Vaslui, județul sărăc, fără mașini de fițe

Vaslui, județul sărăc, fără mașini de fițe

Autoturismele foarte scumpe, din clasa super premium, văd rar șoselele accidentate din județul Vaslui, și asta doar în tranzit către vecinii înstăriți din nordul sau sudul țării, ori din Republica Moldova. Niciun vasluian nu se poate mȃndri că are în garaj un automobil de lux de cȃteva sute de mii de euro, așa cum se întâmplă în Galați, Bacău, Iași, Suceava și Neamț, acolo unde mașinile de fițe se lasă admirate pe bulevarde.

60 de autoturisme din categoria super premium, adică acele mașini pe care le vedem în filmele cu James Bond, se regăsesc în parcul auto de lux din toată zona Moldovei. Automobilele care sucesc capetele curioșilor și la care visează orice șofer costă de la cȃteva sute de mii la cȃteva milioane de euro, prețuri prohibitive inclusiv pentru vasluienii pasionați de rarități, și care au conturile pline.

Codaș în mai multe clasamente care pun în evidență nivelul de trai și puterea de cumpărare a locuitorilor, județul Vaslui e ultimul și la numărul de mașini de fițe. Așa reiese din datele de la Direcția Regim Permise și Înmatriculare a Vehiculelor, care indică, pentru anul 2017, o ușoară scădere a totalului de autoturisme exclusiviste la nivel național, și în special în zona Moldovei.

Mai exact, 1.217 romȃni și-au achiziționat și înregistrat anul trecut mașini de fițe, între care modele din mărcile Aston Martin, Bentley, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Maserati, Maybach, McLaren și Rolls Royce. Dintre aceștia, cei mai mulți sunt bucureșteni, în număr de 685, ilfoveni (75), constănțeni (58), clujeni (37) și timișeni (33).

La o analiză atentă, rezultă că toate cele șase județe din Moldova au puțin peste județul Constanța la capitolul automobile exclusiviste. La Botoșani există o singură mașină de fițe, în Neamț sunt trei, la Suceava sunt șase, în Bacău 11, la Galați 17, iar în Iași, 22.

Județul Vaslui și județul Sălaj sunt la coada clasamentului care numără bijuteriile pe patru roți ale Romȃniei. Niciunul dintre cele două județe nu avea înscris, la finele anului trecut, vreun bolid de lux. Există, însă, o mică posibilitate ca un vasluian sau mai mulți să posede o mașină de fițe, care să fi fost înmatriculată însă în alt județ.

În țara în care lipsesc autostrăzile, iar drumurile nu permit rularea cu peste 150 kilometri la oră, vȃnzătorii de mașini de lux spun că majoritatea clienților bogați se decid cu greu dacă să cumpere un bolid exclusivist sau, mai degrabă, să aleagă un yacht ori o vilă luxoasă.

În plus, peste 90% din mașinile vândute în Romȃnia sunt mașini personalizate, ceea ce înseamnă că la prețul inițial se adaugă și alte caracteristici unice pentru fiecare cumpărător. Acestea reflectă stilul lui de viață, gusturile lui, poate fi vorba despre o culoare specială, care să poarte numele clientului, sau despre alte materiale exotice sau rare care se regăsesc în mașină.

La polul opus, al sărăciei adică, vasluienii cu posibilități financiare reduse sau medii își doresc ca autobuzul / microbuzul cu care se deplasează zilnic să aibă sistem de climatizare funcțional, sau mașina proprie să reziste drumurilor pline de gropi, pentru care plătesc degeaba rovinietă. (Mara GRIGORIU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: