Home / Justitie / Magistrații au respins eliberarea condiționată a unuia dintre cei șapte tineri care au violat o elevă de 18 ani, în 2014

Magistrații au respins eliberarea condiționată a unuia dintre cei șapte tineri care au violat o elevă de 18 ani, în 2014

Comisia de eliberări condiționate din cadrul Penitenciarului Vaslui a solicitat eliberarea condiționată a unuia dintre cei șapte violatori de la Văleni care au abuzat sexual o elevă în urmă cu patru ani. Judecătoria Vaslui a respins cererea astfel încât Ioan Surleac, care a ispășit jumătate din pedeapsă, rămâne după gratii cel puțin până la judecarea recursului.

Magistrații Judecătoriei Vaslui îi menține în continuare după gratii pe toți cei șapte violatori din Văleni care, în urmă cu patru ani, au abuzat sexual o elevă care tocmai ieșise de la școală. Deși unul dintre autori a fost propus de către Comisia de eliberări condiționate a Penitenciarului Vaslui pentru eliberarea condiționată, Ioan Surleac va rămâne în continuare încarcerat. Magistrații vasluieni au considerat nejustificată cererea, deși cel care a primit cea mai mică dintre condamnări în acest caz, respectiv șase ani de închisoare, ar fi îndeplinit condițiile de eliberare înainte de termen. Ioan Surleac a ispășit trei ani calendaristici din pedeapsă, însă comisia de eliberări condiționate din cadrul Penitenciarului Vaslui a luat în calcul zilele câștigate în urma aplicării recursului recompensatoriu, adică pentru activități neremunerate. Tânărul în cauză mai are, însă, șansa recursului la decizia Judecătoria Vaslui.

Ioan Surleac, alături de alți șase tineri, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare pentru viol în formă agravantă, după ce a violat o elevă pe un câmp din județul Vaslui. Sentința definitivă a fost dată în noiembrie 2015, însă cei șapte tineri fuseseră arestați preventiv cu un an mai devreme. Dar, pe 9 aprilie 2015 au fost plasați în arest la domiciliu, ca apoi, două luni mai târziu, să primească control judiciar. Cei șapte tineri au fost reîncarcerați pe 15 august 2015. Condamnările în cazul celor șapte violatori au fost între șase și zece ani de închisoare.

Povestea violului în cauză a făcut înconjurul țării în 2014. În seara de 10 noiembrie 2014 victima s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi tineri, Silviu B., în vârstă de 20 ani și Paul B., de 27 ani, care, s-au oferit să o conducă acasă cu mașina. Tinerii n-au făcut însă ce au zis, ci au pus la cale un plan diabolic: un viol în grup. Au mers astfel cu mașina pe un câmp, din apropierea localității Văleni, unde și-au mai invitat alți patru prieteni, pe Silviu A., de 21 ani, Petrică B., de 22 ani, Ionuț B., de 20 ani și Alin R., de 18 ani.

Trei dintre tineri au întreținut raporturi sexuale cu fata împotriva voinței acesteia, care le-a solicitat în repetate rânduri să fie condusă acasă. Ulterior, cei în cauză s-au deplasat pe un alt câmp, din apropierea localității Moara Domnească, unde a fost chemat și Ioan S., de 19 ani, din comuna Văleni, forțând victima încă odată să întrețină raporturi sexuale.

După ce au făcut ce și-au propus, pe la ora 22:30, au condus tânăra la domiciliu, recomandându-i să nu povestească nimănui nimic despre cele întâmplate. Ajunsă acasă, fata a relatat părinților calvarul prin care a trecut, aceștia din urmă sesizând polițiștii. Ei au fost plasați ulterior în arest la domiciliu, puși sub control judiciar și arestați din nou, în urma reacțiilor din partea societății civile, a politicienilor și a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată.
Cei șapte tineri au primit pedepse cuprinse între șase și 10 ani de închisoare pentru fapta comisă. (I.P., G.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Ambulanțier cercetat penal după ce a agresat un copil pe o stradă în Huși

Un angajat al Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui este ...

TIR cu 24 de tone de melasă, răsturnat între Huși și Crasna din cauza vitezei. Pompierii au intervenit în zonă

O autocisternă plină cu melasă s-a răsturnat în afara ...

Grenadă descoperită de un bărbat pe Valea Prutului, în timp ce făcea lucrări agricole

O grenadă defensivă, provenind, cel mai probabil, din cel ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: