Google+
Home » Social » Probleme mari cu poleiul în județ! Autoritățile au solicitat suplimentarea stocurilor de material antiderapant

Probleme mari cu poleiul în județ! Autoritățile au solicitat suplimentarea stocurilor de material antiderapant

Autoritățile au solicitat, la nivelul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași, suplimentarea stocurilor de material antiderapant, în condițiile în care poleiul creează probleme în această perioadă de iarnă întârziată. Locuitorii județului mai au de suportat încă două zile de ninsori care le-ar putea aduce și surprize neplăcute.

Iarna întârziată și capriciile vremii le dau mari bătăi de cap autorităților din județul nostru. După un sezon rece în care aproape că nu au existat ninsori, ultimele zile compensează pe deplin ceea ce nu am avut o iarnă întreagă. În aceste condiții, autoritățile caută soluții pentru a nu apărea blocaje în trafic care ar putea conducea la izolarea unor comunități întregi.

În urma verificărilor făcute în teren, am constatat că mai sunt 480 de tone de material antiderapant. În condițiile în care folosim aproximativ 200 de tone pe zi, am solicitat suplimentarea stocurilor astfel încât, în următoarele două zile, vom mai primi de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași încă 600 de tone de sare și clorură de calciu pentru a-l folosi pe cei 480 km de drumuri naționale din județ”, ne-a declarat prefectul Eduard Popica.

Problemele cele mai mari întâmpinate de autorități sunt date de poleiul care se formează pe șosele, în special în timpul nopții, atunci când temperaturile scad destul de mult sub limita înghețului. Și, potrivit prognozelor, situația va mai continua încă două zile, perioadă în care se vor înregistra ninsori și temperaturi negative. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: