Home / Administratie / Situație tragi-comică la Șuletea: firma primăriei e plină de datorii, deși nu a funcționat nicio zi

Situație tragi-comică la Șuletea: firma primăriei e plină de datorii, deși nu a funcționat nicio zi

de Cristian DIMA

O societate înființată de Primăria Șuletea pentru servicii comunale, are datorii uriașe la stat, deși nu a funcționat nicio zi din 2013 încoace.

SC Servicii Comunale SRL a reușit performanța de a avea datorii uriașe la stat fără să funcționeze măcar o zi. Inspectorii Camerei de Conturi Vaslui menționează în raportul lor că societatea înființată de Consiliul Local Șuletea nu a respectat principiile celor 3 E în utilizarea fondurilor publice și administrarea patrimoniului public și privat al statului și al UAT Șuletea deoarece scopul pentru care a fost înființat agentul economic de interes local nu a fost atins. SC Servicii Comunale SRL Șuletea nu a desfășurat activitate de la înființare până în prezent, dar înregistrează active nete negative cu mult peste cele prevăzute de lege pentru menținerea în funcțiune”.

Contactat de redactorii noștri, primarul comunei ne-a explicat cum de s-a ajuns în această situație

„Când ai un SRL, ai, n-ai activitate trebuie să depui periodic rapoarte la finanțe. Dacă nu o faci se acumulează datorii. Asta s-a întâmplat și la noi. Nu știu care este valoarea totală a datoriilor acumulate de societate, ne-a declarat, ieri, Ciprian Tamaș, primarul comunei Șuletea

Pentru a drege busuiocul, autoritătile locale au avut obligația de a supune spre analiza în Consiliului Local al comunei Șuletea informațiile privind activele nete, respectiv datoriile înregistrate de SC Servicii Comunale SRL Șuletea, și emiterea de hotărâri prin care să se stabilească fie menținerea agentului economic de interes local (în condițiile unui plan de măsuri care să eficientizeze activitatea), fie dizolvarea acesteia, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare.

Varianta aleasă de Consiliul Local Șuletea, conform spuselor primarului, a fost suspendare activității firmei pentru următorii trei ani.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Coronavirusul dă peste cap Târgul de Primăvară. Mai multe activități dedicate mărțișorului au fost anulate

de Dănuț CIOBANU  Epidemia de coronavirus care se extinde ...

A ars Duster-ul Primăriei Pogana!

Surpriză incendiară, la propriu, pentru Maricel Gîfu, fostul primar ...

Noutate la DSVSA! Autorizațiile sanitare veterinare pot fi obținute acum și online

de Mihaela NICULESCU Societățile din județul Vaslui care au ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: