Home / Administratie / Soluție pentru diminuarea cheltuielilor cu iluminatul public în municipiul Vaslui: fonduri europene pentru achiziționarea de leduri

Soluție pentru diminuarea cheltuielilor cu iluminatul public în municipiul Vaslui: fonduri europene pentru achiziționarea de leduri

Primăria municipiului Vaslui va implementa un proiect finanțat de Uniunea Europeană, privind reabilitarea și modernizarea sistemului de iluminat stradal, în cadrul căruia vor fi montate becuri cu leduri.

Potrivit primarului municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, primăria va înregistra o economie substanțială la plata facturilor pentru energia electrică și la costurile privind întreținerea și mentenanța.

Costurile pe care le avem cu tot ceea ce ține de iluminatul public sunt destul de ridicate. În anumite zone, rețelele de iluminat nu sunt suficiente, avem infrastructură veche și de aceea, costuri mari de mentenanță și se impune modernizarea acestui serviciu public. Odată cu schimbarea corpurilor standard de iluminat cu unele cu leduri, vom înregistra o eficientizare a costurilor legate de iluminatul public”, a declarat ieri Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

La momentul de față, Primăria Vaslui cheltuie lunar aproximativ 160.000 de lei pe factura de energie electrică pentru iluminatul stradal în Vaslui și în suburbii și circa 40.000 de lei pentru lucrările de întreținere și mentenanță. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Primarul Boroș a găsit vinovații pentru situația salubrității în Bârlad

Primarul Bârladului încearcă să se disculpe ...

Toalete de 12 miliarde de lei vechi la Pogana

Aproape 1,2 milioane lei costă cinci ...

Ideea unui nou spital la Bârlad rămâne… în aer

de Mihaela NICULESCU <<Spitalul Municipal de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: