Google+
Home » Social » Angajatorii vasluieni fac tot posibilul să-și păstreze muncitorii, de frică că nu or să mai găsească alții

Angajatorii vasluieni fac tot posibilul să-și păstreze muncitorii, de frică că nu or să mai găsească alții

de Cristian DIMA

Confruntându-se cu o lipsă acută a forței de muncă, angajatorii vasluieni din construcții și agricultură nu și-au mai trimis muncitorii acasă, pe timp de iarnă, așa cum obișnuiau în anii precedenți.

Șomajul de iarnă este la nivelul zero, în 2018, în județul Vaslui. Chiar dacă și-au restrâns activitatea, angajatorii din construcții și agricultură nu au mai desființat locurile de muncă ale sezonierilor și nici nu i-au mai trimis în șomaj tehnic, pe perioada sezonului rece.

Din cauza lipsei forței de muncă, angajatorii nu au mai renunțat la muncitori . Spre deosebire de anii precedenți, când muncitorii din construcții și agricultură erau trimiși în șomaj tehnic, acum angajatorii fac tot posibilul să-i țină aproape și în timpul iernii. Probabil că s-au înțeles să-i plătească acum cu salariul minim, chiar dacă nu au de lucru, urmând să lucreze când vine căldura. Mai nou, angajatorii au mai multă grijă de sezonieri și zilieri. Le oferă o masă caldă , le oferă echipament de protecție. De exemplu, muncitorilor, care sunt chemați la tăiat la vie, li se oferă mănuși. Altfel spus, situația muncitorilor din construcții și agricultură s-a îmbunătățit”, ne-a declarat , ieri, Gheorghe Chirvase, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

Și în celelalte domenii de activitate sunt probleme cu forța de muncă.

Am nevoie de 20 de muncitori pentru montarea geamurilor și ușilor de tip termopan și de patru electricieni, dar nu vine nimeni să se angajeze, chiar dacă am publicat anunțuri peste tot. Nu găsim muncitori”, ne-a declarat proprietarul unei firme din centrul Vasluiului.

Județul Vaslui se confruntă cu o criză de zidari, sudori, prelucrători prin așchiere, tâmplari, electricieni și operatori utilaje.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: