Home / Sanatate / Elevă din Bârlad, în stare gravă, după ce s-a aruncat de la etajul 3, fiindcă s-a certat cu mama ei

Elevă din Bârlad, în stare gravă, după ce s-a aruncat de la etajul 3, fiindcă s-a certat cu mama ei

de Mihaela NICULESCU

Incredibil! O adolescentă de nici 14 ani, din Murgeni, s-a aruncat de la etajul trei al apartamentului în care locuia în Bârlad. Fata este internată la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași, unde se recuperează, după ce a suferit mai multe traumatisme, prin cădere. Starea ei de sănătate este stabilă, dar destul de gravă.

Pe 8 martie, de Ziua Femeii, adolescenta s-ar fi certat cu mama sa și s-a închis în camera ei. Puțin după miezul nopții fata s-a aruncat în gol de la etajul al treilea al unui bloc situat în strada Vărăriei, unde locuiește cu părinții. A avut noroc pentru că în acea zi plouase puțin și solul umed din grădinița blocului unde a căzut a atenuat din impactul, care altfel i-ar fi putut fi fatal.

Pe numărul de urgență 112 s-a primit un apel pe 9 martie, dimineață, la ora 00.24, în care un vecin al adolescentei a anunțat că o fată s-a aruncat în gol de la etajul trei. Polițiștii fac verificări pentru a pune în evidență elementele constitutive ale unei posibile infracțiuni, pentru care va trebui să se întocmească dosar de cercetare penală”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Victima evenimentului nedorit a fost găsită de echipajul ambulanței, sosit la fața locului la ora 00.29 minute, culcată, cu fața în jos. Pacienta a fost dusă imediat la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului „Elena Beldiman”, fiind înregistrată la ora 00.57 minute. Fata, care era conștientă dar confuză, a fost transferată la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. Deși a căzut de la o înălțime de 12 metri, adolescenta a scăpat de moarte ca prin urechile acului. Pe fișa de transfer a pacientei la Iași, diagnosticul pus de medici în urma investigațiilor vorbește despre „fracturi și tasări corporale vertebrale D 8, D 12 și L1, cu deplasare”.

Aceasta este elevă în clasa a VII-a la Școala nr. 2 din Bârlad, iar reprezentanții școlii spun că nu cunosc  detalii despre cauza care a dus la gestul necugetat al elevei, întrucât țin de viața de familie a acesteia, dar că fata învăța destul de bine și avea o relație foarte bună cu colegii.

Minora împreună cu familia ei, sunt de loc dintr-un sat din zona orașului Murgeni, dar părinții ei au dorit s-o aducă la Bârlad pentru a învăța la școli mai bune și a-i asigura fetei un viitor. Din păcate, adolescenta a clacat din motive necunoscute deocamdată, pe 8 martie, într-o zi specială, și a ales să se omoare. Tentativa de suicid a eșuat, din fericire, dar copila este încă în stare destul de gravă.

Până acum, se pare că nu s-au găsit indicii care să conducă la ideea că s-ar fi săvârșit vreo infracțiune, cel mai probabil gestul fetei fiind voluntar. Poliția a făcut adresă către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui pentru a stabili dacă au fost respectate de către părinți drepturile copilului lor sau a fost vorba de rele tratamente asupra acestuia.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Mașinile de la școlile de șoferi au interzis în centrul municipiului Vaslui

de Dănuț CIOBANU Primăria Vaslui ...

Ambrozia dispare din zonele verzi ale Vasluiului

Goscom Vaslui desfășoară, în această ...

Banii europeni conving tot mai mulți vasluieni să se califice în sectorul agricol

Vasluienii sunt tot mai interesați ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: