Home / Sanatate / Elevă din Bârlad, în stare gravă, după ce s-a aruncat de la etajul 3, fiindcă s-a certat cu mama ei

Elevă din Bârlad, în stare gravă, după ce s-a aruncat de la etajul 3, fiindcă s-a certat cu mama ei

de Mihaela NICULESCU

Incredibil! O adolescentă de nici 14 ani, din Murgeni, s-a aruncat de la etajul trei al apartamentului în care locuia în Bârlad. Fata este internată la Spitalul de copii „Sfânta Maria” din Iași, unde se recuperează, după ce a suferit mai multe traumatisme, prin cădere. Starea ei de sănătate este stabilă, dar destul de gravă.

Pe 8 martie, de Ziua Femeii, adolescenta s-ar fi certat cu mama sa și s-a închis în camera ei. Puțin după miezul nopții fata s-a aruncat în gol de la etajul al treilea al unui bloc situat în strada Vărăriei, unde locuiește cu părinții. A avut noroc pentru că în acea zi plouase puțin și solul umed din grădinița blocului unde a căzut a atenuat din impactul, care altfel i-ar fi putut fi fatal.

Pe numărul de urgență 112 s-a primit un apel pe 9 martie, dimineață, la ora 00.24, în care un vecin al adolescentei a anunțat că o fată s-a aruncat în gol de la etajul trei. Polițiștii fac verificări pentru a pune în evidență elementele constitutive ale unei posibile infracțiuni, pentru care va trebui să se întocmească dosar de cercetare penală”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

Victima evenimentului nedorit a fost găsită de echipajul ambulanței, sosit la fața locului la ora 00.29 minute, culcată, cu fața în jos. Pacienta a fost dusă imediat la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului „Elena Beldiman”, fiind înregistrată la ora 00.57 minute. Fata, care era conștientă dar confuză, a fost transferată la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași. Deși a căzut de la o înălțime de 12 metri, adolescenta a scăpat de moarte ca prin urechile acului. Pe fișa de transfer a pacientei la Iași, diagnosticul pus de medici în urma investigațiilor vorbește despre „fracturi și tasări corporale vertebrale D 8, D 12 și L1, cu deplasare”.

Aceasta este elevă în clasa a VII-a la Școala nr. 2 din Bârlad, iar reprezentanții școlii spun că nu cunosc  detalii despre cauza care a dus la gestul necugetat al elevei, întrucât țin de viața de familie a acesteia, dar că fata învăța destul de bine și avea o relație foarte bună cu colegii.

Minora împreună cu familia ei, sunt de loc dintr-un sat din zona orașului Murgeni, dar părinții ei au dorit s-o aducă la Bârlad pentru a învăța la școli mai bune și a-i asigura fetei un viitor. Din păcate, adolescenta a clacat din motive necunoscute deocamdată, pe 8 martie, într-o zi specială, și a ales să se omoare. Tentativa de suicid a eșuat, din fericire, dar copila este încă în stare destul de gravă.

Până acum, se pare că nu s-au găsit indicii care să conducă la ideea că s-ar fi săvârșit vreo infracțiune, cel mai probabil gestul fetei fiind voluntar. Poliția a făcut adresă către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Vaslui pentru a stabili dacă au fost respectate de către părinți drepturile copilului lor sau a fost vorba de rele tratamente asupra acestuia.

About Tehno Redactor

x

Check Also

SC CUP SA Bârlad, în toiul lucrărilor de montare a instalațiilor de iluminat pentru sărbători

Compania de Utilități Publice SA ...

Creșterea salariilor nu a produs relansarea mult așteptată în sectorul contrucțiilor

Majorarea salariilor în sectorul construcțiilor ...

Vasile Pavăl nu mai vrea să fie surprins de prima ninsoare din această iarnă

Primăria Vaslui a declanșat pregătirile ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: