Google+
Home » Invatamant » Peripețiile generălesei Plăcintă pe drumurile înzăpezite administrate de primarul Gîfu, plecat la munte, la schi!

Peripețiile generălesei Plăcintă pe drumurile înzăpezite administrate de primarul Gîfu, plecat la munte, la schi!

de Simona MIHĂILĂ

Gabriela Plăcintă, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, a fost la un pas de accident zilele acestea. Furioasă la culme că profesorii din Măscurei și Tomești (comuna Pogana) ar fi mințit că nu au ajuns la cursuri din cauza drumurilor impracticabile, a plecat val-vârtej în mașina de teren a inspectoratului ca să le arate ea că cine vrea, poate. Demonstrația era să o coste scump, întrucât s-a bazat pe cuvântul primarului din Pogana, care făcea pârtie… pe schiuri, la munte.

Cadrele didactice din Bârlad, care predau în cele două sate nu au putut ajunge decât până la Pogana, drumurile către Măscurei și Tomești fiind înzăpezite. Directorul școlii din comună, Ion Dobrin, a sunat, conform regulamentului, la inspectorat pentru a anunța ceea ce s-a întâmplat.

Nemulțumită, Gabriela Plăcintă a simțit nevoia să verifice dacă ceea ce i-a comunicat Ion Dobrin, directorul școlii din Pogana, este sau nu adevărat. Prefectul Eduard Popica a luat legătura imediat cu primarul comunei Pogana, Maricel Gîfu, care l-a asigurat că drumurile sunt absolut practicabile și că buldozerul comunei a lucrat cu sârg toată noaptea. Prefectul Popica a sunat-o imediat pe generăleasă ca să îi transmită că nu este adevărat ce spun profesorii întrucât primarul i-a spus cu simț de răspundere că a deblocat drumurile. Primarul nici măcar nu era în comună ca să știe adevărul, ci se delecta la munte, pe pârtia de schi.

Enervată de atitudinea profesorilor, Gabriela Plăcintă a pornit mașina de teren inspectoratului spre Pogana, pentru a-i lua la rost pe profesorii ”obraznici”. Se pare că excesul de zel și informațiile false referitoare la starea excelentă a drumurilor au fost cât pe ce să o bage în spital, întrucât mașina de teren cu care se îndrepta spre Măscurei și Tomești era cât pe ce să se răstoarne într-o râpă.

Este lăudabil că șefa ISJ Vaslui nu se grăbește ca șefa sa de partid, Gabriela Vrânceanu Firea, primărița Bucureștiului, să dispună închiderea școlilor ori de câte ori bate vântul. Însă nu ar fi rău să se străduiască mai mult pentru rezolvarea problemei asigurării mijloacelor de transport a cadrelor didactice care fac naveta în sate uitate de lume, unde nu există mijloace de transport în comun. Profesorii sunt nevoiți să recurgă la „Ia-mă, nene!” sau să-și folosească autoturismele personale, în vreme ce primari de genul celui plecat la schi le transmit că nu au bani pentru decontarea transportului.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: