Home / Social / Zi specială, pentru copiii de la Centrul de Zi „Miracol” din Bârlad

Zi specială, pentru copiii de la Centrul de Zi „Miracol” din Bârlad

de Mihaela NICULESCU

Copiii cu sindrom Down, beneficiari ai Centrului de Zi „Miracol”, din cadrul Complexului de Servicii Comunitare (CSC) nr. 1 Bârlad, au avut o zi specială. Doisprezece din cei 19 beneficiari ai centrului din Bârlad au sărbătorit ieri Ziua Mondială a Sindromului Down. A fost al doilea an în care acești copii speciali au interacționat cu elevi și preșcolari ai Grădiniței nr. 10 și ai Școlii „Stroe Belloescu” din Bârlad.

Activitatea s-a desfășurat în baza unui protocol de colaborare pe o perioadă de doi ani de zile, încheiat între Școala „Stroe Belloescu” și Centrul „Miracol”. Protocolul are la bază un proiect eficient intitulat „Strategie Națională de Acțiune Comunitară” (SNAC).

Timp de două ore, copiii de la «Miracol» au fost antrenați în activități de stimulare a cooperării în grup. Au fost primiți călduros de elevii și preșcolarii Grădiniței 10 și ai Școlii «Stroe Belloescu». Le-a fost prezentat un program artistic, interpretat de corul școlii, condus de Oliver Olaru. A fost organizat un concurs de dans, la care au participat copiii din două grupe ale Grădiniței nr. 10, care, de altfel, au și interpretat cântecele dedicate primăverii și mamelor, având în vedere că încă ne aflăm în luna martie. Au fost deosebit de încântați copiii centrului nostru de un moment inedit, în cadrul căruia au realizat conturul palmei, pe care apoi au colorat-o. Toate desenele lor, cât și ale elevilor cu care au împărtășit bucuria zilei, au fost agățate într-un copac, pe care l-am numit «Copacul Prieteniei». Toți copiii au fost încălțați cu șosete colorate, pe care le-au arătat prietenilor lor, momentul constituind în sine un stimulent vizual. Beneficiarii Centrului de Zi «Miracol», care funcționează la Complexul de Servicii Comunitare nr.1 Bârlad din cadrul D.G.A.S.P.C., au fost deosebit de încântați de timpul petrecut alături de copii de vârsta lor sau mai mari, nesimțind niciun fel de diferențe între ei și copiii fără acest sindrom”, a declarat pentru Est News Miorița Răducanu, psiholog în cadrul Centrului de Zi „Miracol”.

Alături de copiii cu sindrom Down au fost și părinții lor, trei educatoare ale Grădiniței nr. 10, cadre didactice ale Școlii „Stroe Belloescu”, dar și Ionuț Brătianu, psiholog și coordonator de specialitate în cadrul CSC 1 Bârlad .

Centrul de Zi „Miracol” a luat ființă în anul 2008, cu scopul de recuperare și reabilitare a copiilor și adolescenților cu sindrom Down. Cei 19 minori înscriși în centru beneficiază de terapii precum kinetoterapie, logopedie și stimulare cognitiva. Centrul este deservit de un kinetoterapeut, un psiholog, un logoped și doi lucrători sociali.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Județul Vaslui nu va scăpa de blestemul sărăciei nici în următorii trei ani

de Dănuț CIOBANU  Vasluiul va ...

Funcții de conducere mai puține și mai multă mobilitate la DAPPC Bârlad

Măsuri de eficientizare a activității ...

CJ Vaslui va continua modernizarea semnalizării rutiere de pe drumurile județene

Consiliul Județean (CJ) Vaslui continuă ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: