Home / Sanatate / Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență se vor specializa printr-un proiect finanțat de UE

Cadrele medicale de la Spitalul Județean de Urgență se vor specializa printr-un proiect finanțat de UE

Ieri a fost lansat un proiect de specializare a cadrelor medicale din Vaslui. Se vor desfășura programe de formare profesională și schimburi de experiență la care vor participa 870 de persoane implicate în programe prioritare de sănătate – sănătatea femeii și copilului, boli netransmisibile majore, boli transmisibile, sănătate mintală sau boli rare, inclusiv genetică medicală.

Este un proiect de anvergură pentru spitalul nostru, prin intermediul căruia atât medici cât și cadre sanitare medii vor participa la cursuri de formare ce vor contribui atât la creșterea calității serviciilor medicale, cu impact pozitiv asupra pacienților, cât și la schimbarea unui întreg proces organizațional al unității medicale. De asemenea, vreau să menționez că avem drept partener în cadrul acestui proiect Consorțiul de Cercetare în Medicină din Italia, organism cu peste 15 ani de experiență în domeniu, urmând să avem și un schimb de experiență cu un spital din Italia”, a declarat Ana Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Pe lângă activitățile de formare a cadrelor medicale, în cadrul proiectului s-a amenajat o sală multimedia, au fost achiziționate elemente de aparatură medicală necesare în programele de formare, urmând să mai fie cumpărate 40 de laptopuri și imprimante, dar și cărți de specialitate pentru dotarea unei biblioteci a spitalului.

Pentru spitalul din Vaslui acest proiect este foarte important. Când am pornit munca pentru întocmirea proiectului ni s-a spus că visăm frumos, dar iată că visul a devenit realitate. Un număr de 88 de spitale din țară au aplicat pentru proiecte similare, dar doar 37 au reușit să obțină finanțare. La evaluarea proiectului am obținut 96 de puncte din 100 și am fost pe locul opt în țară, în condițiile în care pe primele două locuri au fost spitale din Timiș, iar pe următoarele cinci locuri, spitale din București. Am reușit să ne clasăm primii, după șapte spitale de prestigiu din țară acest lucru cred că reprezintă o performanță”, a declarat Daniela Clătinici, manager de proiect.

Proiectul se intitulează “Spitalul Județean de Urgență Vaslui – Centru de excelență pentru instruirea personalului medical implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate” și se va derula pe o perioadă de trei ani. Are o valoare de aproximativ 11 milioane de lei și este co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: