Home / Sport / Doi rugbyști de la CSS Bârlad în lotul Echipei Naționale Under 18, care dispută Campionatul European

Doi rugbyști de la CSS Bârlad în lotul Echipei Naționale Under 18, care dispută Campionatul European

Rugbyștii Radu Anton (linia a III-a) și Sebastian Munteanu (centru), de la Clubul Sportiv Școlar Bârlad, au fost convocați la Echipa Națională U18, care participă între 24 și 31 martie la Campionatul European rezervat acestei categorii de vârstă, care va avea loc la Poznan (Polonia).

“Stejăreii” vor debuta în competiție duminică, la Plewiska, într-un meci cu Franța. În prima grupă valorică se mai află Portugalia, Rusia, Georgia, Olanda, Spania și Belgia. În prima etapă a competiției vor mai avea loc partidele Portugalia – Rusia, Georgia – Olanda și Spania – Belgia.

Pentru această competiție, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 26 de jucători care provin de la șapte echipe: opt de la CSS 2 CNE Baia Mare, șase de la CNE Cornu – CSA Steaua, cinci – de la CS Olimpia, trei de la Tomitanii, doi de la CSS Bârlad, unul de la CSM București și unul din Anglia, de la Wasps Academy.

“Obiectivul cu care abordăm această competiție este să ne menținem în prima grupă valorică. Știm că ne așteaptă trei meciuri grele, vom debuta cu Franța, echipa pe care am văzut-o în partida pe care a câștigat-o cu Anglia. Noi mergem să ne jucăm șansa, este un grup bun, sunt cei mai buni copii din această generație, iar pentru ei participarea la o competiție atât de puternică înseamnă o experiență extrem de importantă. Este prima lor competiție la acest nivel, am avut discuții individuale cu toți jucătorii, sunt foarte determinați, își doresc să aibă o evoluție foarte bună. Turneul din Olanda ne-a ajutat foarte mult pentru că am reușit să vedem cum reacționează acești jucători sub presiune, deciziile pe care le iau, cum se adaptează la locuri și condiții noi de joc. Este un grup foarte bun și din cei 26 de jucători mulți au toate calitățile pentru a face pasul, în câțiva ani, la echipa de seniori. România U18 este un prim pas pentru un viitor “Stejar”, așa cum s-a întâmplat cu Marius Antonescu, Constantin Pristaviță, Răzvan Ilișescu, Adi Motoc. Acești copii pot crește doar jucând meciuri puternice, cu adversari puternici”, a declarat Horea Hîmpea, director tehnic al României U18.

Cei 26 de sportivi selecționați sunt:

Pilier: Alexandru Pîrjolea (CS Olimpia), Alexandru Vara (CSM București), Rareș Preluca (Gura Humorului/ CSS 2 CNE Baia Mare), Costin Andrei Adomnicăi (CS Olimpia), Georgian Vlad Dumbravă (Wasps Academy), Florian Ciocoiu (ACS Tomitanii/CNE Cornu-CSA Steaua)

Taloneuri: Ionuț Virag (CNE Cornu – CSA Steaua)

Linia a doua: Virgil Ghenea (CSS 2 CNE Baia Mare), Andrei Georgian Cabason (ACS Tomitanii), Iustinian Panaite (CNE Cornu/CSA Steaua)

Linia a treia: Alin Toma (CSS 2 CNE Baia Mare), Ionuț Tudor (CS Olimpia), Radu Anton (RC Bârlad), Marius Andrei Ferariu (CSS 2 CNE Baia Mare), Darius Vulturar (CSS 2 CNE Baia Mare)

Mijlocași la grămadă: Cătălin Tudorache (CNE Cornu/ CSA Steaua), Florin Șerban (CS Olimpia)

Mijlocași la deschidere: Alexandru Harasim (CNE CSS 2 Baia Mare), Dănuț Jipa (CNE Cornu/CSA Steaua)

Centri: Cristian Bumbac (CS Olimpia), Sebastian Munteanu (CSS Bârlad), Rareș Ciudin (Cornu/ CSA Steaua), Darin Ionuț Ont (CSS 2 CNE Baia Mare)

Aripi: Bogdan Moraru (CNE Cornu/Steaua)

Fundaș: Paul Popoaia (CNE CSS2 Baia Mare), Laurențiu Mihai Pocovnicu (ACS Tomitanii)

Staff: Răzvan Popovici – selecționer național, Horea Hîmpea – director tehnic, Cosmin Cioriciu – antrenor, Dănuț Dumbravă – antrenor (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: