Google+
Home » Sanatate » Încă două verigi în echipa de conducere a spitalului bârlădean

Încă două verigi în echipa de conducere a spitalului bârlădean

de Mihaela NICULESCU

În urma concursului organizat de Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad Cristina Sârbu rămâne director de îngrijiri al instituției. Aceasta a reușit să obțină la proba scrisă nota 8.80, la susținerea proiectului de specialitate nota 9.00 și la interviu nota 9.42.

Și Adrian Daniel Iordan, unicul candidat pentru funcția de director financiar – contabil a fost admis. La proba scrisă a fost notat cu 8.60, la susținerea proiectului de specialitate cu 8.57, iar la interviu a obținut nota 9.50. Iordan a lucrat mulți ani ca director economic la spitalul din Murgeni.

Spitalul „Beldiman” mai are nevoie însă și de un director medical, dar la concursul organizat recent nu s-a înscris nicio persoană. Nici măcar Vladislav Afteni, care pentru patru luni a fost director medical interimar, iar acum este coordonator al activității medicale în spitalul bârlădean. Afteni a împlinit în luna ianuarie cinci ani de când lucrează în specialitatea sa, ortopedie – traumatologie, dar cu toate acestea nu s-a hotărât să se înscrie la concursul pentru acest post.  Legislația impune ca spitalul să aibă măcar un director medical interimar până la obținerea postului în urma unui concurs.

Pe lângă cunoștințe temeinice, candidații care se vor înscrie în competiția pentru ocuparea acestui post trebuie să întrunească trei condiții esențiale pentru validarea dosarelor și anume: să fie absolvenți de învățământ universitar de lungă durată, cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul medicină, specializarea medicină; să fie confirmați ca medici specialiști sau primari și să aibă o vechime de minimum cinci ani în specialitatea respectivă.

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: