Home / Social / “Ora Pământului”, marcată și în acest an la Vaslui printr-un program artistic la care vor contribui și elevii de licee

“Ora Pământului”, marcată și în acest an la Vaslui printr-un program artistic la care vor contribui și elevii de licee

După cum ne-a obișnuit în anii trecuți, Primăria municipiului Vaslui se alătură și în în 2018 celui mai mare eveniment de mediu din istorie, “Ora Pământului”. Sâmbătă, în Vaslui și celelalte orașe participante, se va stinge lumina timp de o oră, în intervalul orar 20.30 – 21.30.

Mesajul care se vrea a fi transmis prin acest gest este de conștientizare a problemelor cauzate de schimbările climatice și de extra-consum, atât de grave, actuale și complexe, încât este nevoie urgentă de acțiune, la nivel global. Se dorește ca prin formarea unei voci comune a milioane de oameni de pe tot globul avertismentul să ajungă astfel și în cele mai înalte foruri ale decidenților.

Dacă vremea va fi favorabilă, sâmbătă, de la ora 20.15, va avea loc o plecare cu torțe din Fața Primăriei spre Centrul Civic. În cazul în care vremea nu va permite, Fanfara “Rotaria” îi va delecta pe vasluieni, de la aceeași oră, în foaierul Primăriei. Restul programului de activități va fi același, indiferent de locație. De la ora 20.25 va avea loc un speech de deschidere, susținut de Alex Răileanu, elev la Liceul “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. Cinci minute mai târziu, urmează stingerea luminii, când va cânta Corala “Fantasia”. De la 20.45 se va desfășura un concurs de proiecte ale liceenilor vasluieni, iar la 21.30 începe premierea câștigătorilor și va cânta Fanfara “Rotaria”.

Elevii de la șase licee propun cu ocazia “Orei Pământului” o serie de evenimente. Liceenii de la “Emil Racoviță” vor desfășura o piesă de teatru, îmbrăcați cu ținute realizate din materiale reciclabile. Cei de la “Mihail Kogălnicenau” au pregătit un Flash Mob, un dans realizat cu sunete produs din palme și degete. Elevii de la Liceul cu Program Sportiv Vaslui vor prezenta un sistem solar folosindu-se de globuri de polistiren și vor prezenta rochii confecționate din pahare de unică folosință. Liceenii de la Colegiul Economic “Anghel Rugină” se va prezenta cu o hartă din materiale reciclabile. Cei de la Liceul “Ion Mincu” au pregătit o expoziție eco, intitulată “Sărbătoarea mâinilor de aur”.

De asemenea vor oferi celor prezenți șansa de a se delecta cu o prezentare de modă cu obiecte vestimentare confecționate din materiale reciclabile. Nu în ultimul rând liceenii de la “Ștefan Procopiu” au pregătit un dans modern și un program artistic de muzică ușoară/populară. (George PROCA).

About Tehno Redactor

x

Check Also

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

Fata de 13 ani dispărută din Adăpostul de Noapte și Zi pentru Copiii Străzii Vaslui, găsită de polițiști în municipiul Iași

Fata de 13 ani dispărută ...

Cabană apicolă în flăcări, la Todirești. Pompierii au reușit să salveze peste 20 de stupi

O cabană apicolă din localitatea ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: