Google+
Home » Social » Panică în Vaslui, după ce mai multe avioane militare au zburat la joasă înălțime

Panică în Vaslui, după ce mai multe avioane militare au zburat la joasă înălțime

Locuitorii municipiului Vaslui au intrat în panică, joi după-amiază, în urma zborului făcut de mai multe avioane deasupra orașului. Situația inedită a fost lămurită de către reprezentanții Centrului Militar Județean care au spus că survolul face parte din acțiunea de promovare a profesiei militare.

Survolul unor avioane militare la joasă înălțime deasupra municipiului Vaslui a creat panică în rândul populației. Localnicii au ieșit pe la geamuri, fără a ști ce se întâmplă, în condițiile în care Vasluiul nu are niciun aeroport militar prin zonă. Liniștea cotidiană a fost tulburată de mai multe avioane militare YAR 99 șoim, de la Baza Aeriană 95 Bacău.

Survolul avioanelor a reprezentat finalul unei campanii de promovare a profesiei militare și prezentare a ofertei educaționale a Ministerului Apărării Naționale, în special a instituțiilor de învățământ din subordinea Statului Major al Forțelor Aeriene. De altfel, au fost prezenți la Vaslui special pentru această acțiune reprezentanți ai Academiei Forțelor Aeriene ”Henri Coandă” Brașov, ai Școlii de Maiștri Militari și Subofițeri ai Forțelor Terestre ”Traian Vuia” Boboc (Buzău) și ai Școlii de Aplicație a Forțelor Aeriene Boboc”, ne-a declarat șeful Biroului Informare Recrutare a Centrului Militar Județean Vaslui, Dan Osoianu.

Reprezentanții instituțiilor militare au fost prezenți și în Piața Civică din Vaslui, acolo unde cei de la CMJ a avut instalat un cort unde și-au prezentat oferta educațională. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: