Google+
Home » Invatamant » Doi elevi ai Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad, calificați la olimpiadele naționale pe meserii

Doi elevi ai Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad, calificați la olimpiadele naționale pe meserii

de Mihaela NICULESCU

Liceul Tehnologic „Petru Rareș” din Bârlad are câte un reprezentant calificat la faza națională a Concursului pe Meserii și la Olimpiada Națională de Confecții.

Vasilică Burghelea, elev în clasa a XII-a, s-a calificat la Olimpiada Națională de Confecții, care se va desfășura în perioada 2-6 aprilie, la Turnu Măgurele, județul Teleorman. Elevul este îndrumat de profesorii Mihaela Curelaru, Tatiana Cucoș și Mihaela Enache. Anul trecut, Liceul „Petru Rareș” a obținut doar locul II la faza județeană a Olimpiadei de Confecții, de aceea nu a avut nici un reprezentant la faza națională. Profesorii îndrumători speră ca, anul acesta, Vasilică Burghelea să obțină un loc pe podium la specialitatea la care participă, respectiv tehnician designer vestimentar.

Silvia Costea, elevă în clasa a XI-a la școala profesională a aceleiași unități de învățământ, s-a calificat la faza națională a Concursului pe Meserii – specializarea bucătar, competiție ce se va desfășura între 2 și 6 aprilie, la Buzău. Eleva are ca îndrumători profesorii Anca Doca, Lenuța Blejan și Gociu Alexandru.

Concursul pe meserii a fost reluat după mai mulți ani, în care a fost suspendat din cauza desființării școlilor profesionale. Anul trecut, însă, Liceul Petru Rareș a obținut un rezultat remarcabil la Olimpiada Națională pentru Discipline Tehnice. Eleva Ana Maria Arsene, din clasa a XII-a, a reușit să se califice prima la Olimpiada Națională – specializarea Gastronomie.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: