Google+
Home » Social » Peste 300 de vasluieni au participat la “Marșul pentru viață”

Peste 300 de vasluieni au participat la “Marșul pentru viață”

Peste 300 de vasluieni au participat, sâmbătă, la “Marșul pentru viață”, organizat de Asociația Pro Vita Vaslui, Primăria municipiului Vaslui și Asociația Tinerilor Ortodocși.

Organizatorii au dorit să tragă un semnal de alarmă cu privire la creșterea numărului de avorturi: “Vrem, odată cu acest marș pentru viață, să spunem ceva în societate pentru toți factorii implicați și care pot influența viața și calitatea acesteia. Scopul nostru nu este acela de a critica pe cineva, nu este de a umili pe cineva, ci este acela de a spune faptul că sunt lucruri care din nefericire se întâmplă, iar ele nu aduc bine pentru nimeni, nici pentru persoanele în cauză, nici pentru societate în general. Trebuie să ocrotim, să protejăm și să cultivăm viața. De aceea, ne-am adunat aici creștini ortodocși, catolici sau alte culte, pentru faptul că această problemă ne unește, ca și problema familiei. Este datoria noastră să explicăm ce înseamnă viața și putem spune clar că avortul nu este o soluție, orice ar fi. Trebuie să ne rugăm ca Dumnezeu să ne ajute și să ne lumineze în același timp, să găsim soluția atunci când credem că suntem într-un impas în viața noastră”, a declarat Adrian Chirvasă, protopopul de Vaslui.

Participanții la marș au plecat din Piața Centrului Civic și au străbătut străzile Ștefan cel Mare, Traian și Donici, afișând pancarte cu mesaje de susținere a luptei împotriva avorturilor și de promovare a vieții și familiei. (G.P)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: