Home / Justitie / Polițiști care au salvat oameni de la moarte, răsplătiți cu plachete de conducerea IPJ Vaslui

Polițiști care au salvat oameni de la moarte, răsplătiți cu plachete de conducerea IPJ Vaslui

Șapte polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au fost răsplătiți de către conducerea instituției cu plachete și distincții cu ocazia Zilei Poliției Române pentru rezultatele deosebite obținute în activitatea desfășurată în ultimul an, în cazul a trei dintre ei pentru curajul de care au dat dovadă pentru salvarea unor persoane. De asemenea, 176 de polițiști au fost felicitați în timpul ședinței festive, iar alți 11 au primit mulțumiri pentru rezultatele deosebite în activitate.

Conducerea IPJ Vaslui i-a răsplătit pe polițiștii care s-au remarcat în mod deosebit în ultimul an de activitate. Dacă 176 de agenți și ofițeri au fost felicitați și 11 au primit mulțumiri pentru rezultatele obținute, alți șapte s-au ales și cu câte o plachetă de la superiorii săi. Astfel, patru polițiști, doi ofițeri și doi subofițeri, au primit distincția de ”Polițistul anului 2017”: comisar Sanda Monica Șucheana, șef Serviciu Registru Umane, subinspector Adi Marius Borș, din cadrul Biroului de Investigații Criminale a Poliției Murgeni, agent șef adjunct Anca Roxana Enache, angajat al Serviciului Criminalistic al IPJ și agent șef principal Romică Ghiorghe Angheluță, din cadrul Secției Poliției Rurale nr. 3 Banca.

De asemenea, alți trei agenți au fost răsplătiți cu ”Distincție de onoare în semn de apreciere a profesionalismului și devotamentului de care au dat dovadă în activitatea desfășurată, pentru curajul manifestat și credința în valorile umane”. Aceste plachete le-au primit polițiști care au salvat oameni de la moarte. Este vorba despre agentul principal Alexandru Mălăncuș, din cadrul Biroului Rutier, cel care, în vara anului trecut, atunci când își desfășura activitatea pe litoralul din Bulgaria, unde fusese detașat să lucreze temporar, a salvat viața unui copil de 11 ani. Băiatul se înecase cu un sâmbure de caisă, însă, după efectuarea manevrelor specifice de salvare în astfel de situații, polițistul vasluian a reușit să-i scoată sâmburele care-i obturase traheea.

Cel de-al doilea agent care a reușit să readucă la viață un om este agentul șef George Ciobotaru, din cadrul Postului de Poliție Pochidia, care a dat jos din ștreang un bărbat care se spânzurase de balustrada unui pod. Nu în cele din urmă, agentul șef Micu Răzvan Dimofte, angajat al Postului de Poliție Grivița, l-a salvat de la moarte pe un bărbat găsit înghețat într-o pădure.

La eveniment au participat și prefectul Eduard Andrei Popica, împreună cu subprefectul Mircea Gologan, ocazie cu care cei doi reprezentanți ai Guvernului au primit din partea conducerii IPJ Vaslui diplome aniversare.

Prefectul a transmis un mesaj de apreciere la adresa polițiștilor vasluieni care prin sacrificii reușesc să ofere un climat de siguranță comunității: “Consider că între instituțiile noastre trebuie să existe un parteneriat foarte strâns, astfel încât să ne putem atinge toate scopurile în interesul oamenilor. Instituția Prefectului și Poliția au un scop comun: binele cetățeanului. Astfel că, vă rog să vedeți în mine un sprijin, un prieten și un colaborator al dumneavoastră. Îmi propun ca în mandatul meu să am un dialog continuu cu instituțiile din județ și să găsim soluții pentru orice fel de problemă care vă privește și stă în competența mea. V-ați câștigat cu sacrificii respectul comunității, iar acest lucru trebuie să primeze. Încrederea cetățenilor în autoritatea polițenească trebuie să reprezinte obiectivul de căpătâi al fiecăruia dintre voi. Toți meritați să fiți respectați și tratați pe măsura profesionalismului dumneavoastră. În același timp, am cunoștință de faptul că dotarea nu este la nivelul la care v-ați dori să fie, cunosc și eu nemulțumirile dumneavoastră legate de drepturile salariale. Nu vreau să vă fac promisiuni aici și acum doar de dragul de a le face. Ca reprezentant al Guvernului în județ vă asigur însă că toate aceste neajunsuri sunt cunoscute și nu vor fi ignorate. Vă doresc „La mulți ani” și mult succes în activitate! (Ionuț PREDA, G.P.)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Fostul director al Liceului ”Ion Mincu”, unul dintre cei mai longevivi șefi din județ, condus pe ultimul drum

Fostul director al Liceului ”Ion ...

Studenții vasluieni își închid afacerile pe bandă rulantă

Majoritatea firmelor înființate de studenții ...

Municipiul Bârlad va fi gazda unui simpozion dedicat adolescenților

de Dănuț CIOBANU Luni, 23 ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: